10 november 2022 - uitgave 148

10 november 2022 - uitgave 148

Minder piekeren en omgaan met stress voor jongeren en jongvolwassenen

Werk je met jongeren en jongvolwassenen van 17-27 jaar die veel piekeren en stress ervaren? Indigo Preventie biedt dit najaar trainingen om hen te helpen en hun mentale veerkracht te vergroten.  

‘Ouderschap na scheiding’ open voor nieuwe aanmeldingen

Krijg jij in jouw dagelijkse praktijk te maken met ouders die het na hun scheiding niet lukt om samen afspraken te maken over ouderschap en opvoeding? Attendeer hen dan op dit mediationtraject. Gratis voor ouders uit de gemeente Rotterdam.

Video sfeerimpressie Focusdag

Maandag 10 oktober stond De Doelen in het teken van de Focusdag. De inspiratie- en scholingsdag voor professionals in het sociaal domein. We kijken terug op een mooie, inspirerende en ontspannende dag. De dag is vastgelegd in een mooie aftermovie. 

Gratis theatervoorstelling voor ouderen "De kleinste privacy show"

Werk jij met ouderen die bezorgd zijn over hun privacy of bang zijn dat er misbruik gemaakt wordt van hun gegevens? Attendeer ze dan op de gratis ochtend- of middagtheatervoorstelling op 24 november "De kleinste privacy show”. Dit is een show waar ouderen handige tips voor veilig internetten krijgen. 

Alcohol-actieweek in Rotterdam: het goede voorbeeld geven werkt

Kinderen kopiëren jouw drinkgedrag. Dat is de boodschap van de Alcohol-actieweek ‘Zien drinken doet drinken’ die 7 november landelijk van start gaat. De Alliantie Alcoholbeleid Nederland (AAN) wil ouders en verzorgers ervan bewust maken dat hun drinkgedrag medebepalend is voor het toekomstige drinkgedrag van hun kinderen. Ook Rotterdam doet mee.

Training voor jeugdigen die een dierbare zijn verloren

Ken jij in jouw omgeving een jeugdige van 8-18 jaar die zijn vader, moeder, broer of zus is verloren en gun jij dit kind een plek in een lotgenotengroep met kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt? Meld ze dan nu aan voor de Kinderen En Rouw Samen groep of Jongeren En Rouw Samen groep.

Cursus Opvoeden en Zo: startdata op 14 en 30 november

Opvoeden en Zo is een online cursus over opvoeden voor ouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Zijn er ouders in je omgeving die het opvoeden ook soms best lastig vinden? Wijs ze dan op deze cursus van Twinkeltje.

Interactieve training Babytijd voor aanstaande en kersverse ouders

Babytijd is een interactieve training voor aanstaande ouders en ouders met een baby tot één jaar. Iedere week wordt er een thema besproken rondom de ontwikkeling en opvoeding van een baby. Onderdeel van de training is het uitwisselen van ervaringen met andere (aanstaande) ouders.

Weetjes voor bewindvoerders

Studenten kunnen geen energietoeslag aanvragen. Wel kunnen zij mogelijk in aanmerking komen voor de Individuele Bijzondere Bijstand voor hoge energiekosten.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl