25 maart 2021 - uitgave 109

25 maart 2021 - uitgave 109

29 maart: webinar over de Grow It!-app die jongeren helpt omgaan met stress

Voor professionals in het onderwijs, zorg en lokale overheid is er op maandag 29 maart een webinar over de Grow It!-app. Deze app helpt jongeren omgaan met stress, verveling en eenzaamheid door de coronacrisis.

31 maart: start opvoedtraining Peuter in Zicht

Ken je ouders met een leuke, maar pittige peuter die graag ‘nee’ zegt, die alles zelf wil doen of heel boos wordt als het niet gaat zoals hij of zij wil? Voor deze ouders kan deze gratis opvoedtraining uitkomst bieden.

4 mei: start groepstrainingen voor kinderen die snel boos worden

‘Ik Kies voor Zelfcontrole’ is een groepstraining voor kinderen uit groep 5 t/m 8 die snel boos worden. Werk jij met kinderen die soms een kort lontje hebben? Meld hen dan aan voor de meerdaagse training in de meivakantie.

Start campagne tegen discriminatie en racisme: Zie het. Zeg het. Meld het.

Afgelopen zondag 21 maart was het de Internationale Dag tegen Discriminatie en Racisme. Op deze dag startte de nieuwe campagne Zie het. Zeg het. Meld het. die Rotterdammers oproept zich uit te spreken tegen discriminatie en racisme. 

Het AOW- en Jeugdtegoed kan weer worden aangevraagd!

Rotterdammers met een laag inkomen kunnen het AOW- en Jeugdtegoed weer aanvragen. Het tegoed bestaat uit een bedrag dat wordt gestort op de Rotterdampas, en is te besteden bij aangesloten winkels (bijvoorbeeld de Hema, Intertoys en Footlocker) en vervoersbedrijven in Rotterdam.

Trainingen voor ouders met pittige pubers

Ken je ouders die het lastig vinden om goed in contact te blijven met hun puber? Zeker nu, in deze corona tijd? Wijs hen dan op de training Pittige Pubers.

Hulp na ziekenhuisopname voor verzekerden met VGZ Rotterdampakket

Rotterdammers die verzekerd zijn met het VGZ Rotterdampakket kunnen na een medische ingreep hulp in huis krijgen. De Thuisexpress biedt ondersteuning binnen 4 uur nadat iemand ontslagen is uit het ziekenhuis of revalidatiecentrum.

Individuele trainingen voor kinderen met een kort lontje

Ken je een kind dat soms snel boos wordt of vaak in conflict komt? Of een kind dat zijn/haar emoties niet onder controle heeft en moeilijk met correcties kan omgaan? Dan biedt de individuele training Alles Kidzzz misschien uitkomst.

Online cursussen Opvoeden en Zo

Ken je ouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar die het lastig vinden om duidelijke regels en grenzen te stellen? Dan is de online cursus Opvoeden en Zo misschien geschikt.

Sociaal wijkverhaal: Kopje thee?

Elke dag staan 43 wijkteams klaar om de Rotterdammer die wel wat extra hulp kan gebruiken, weer op weg te helpen. In de rubriek 'Sociaal wijkverhaal' vind je verhalen uit het wijkteam. Over hoe zij en hun netwerk samenwerken aan een oplossing. Lees hier het verhaal van Maja.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl