13 oktober 2022 - Uitgave 146

13 oktober 2022 - Uitgave 146

Focusdag: inspirerend en ontspannend

Maandag 10 oktober stond De Doelen in het teken van de Focusdag. De inspiratie- en scholingsdag voor professionals in het sociaal domein. We kijken terug op een mooie, inspirerende en ontspannende dag.

Dementie bij ouderen met een migratieachtergrond

Krijg jij in jouw dagelijkse praktijk te maken met ouderen met een migratieachtergrond die dementie hebben? Goed te weten dat er een campagne loopt en informatiemateriaal is gemaakt vanuit Alzheimer Nederland. Dat helpt om ervoor te zorgen dat de hulp en ondersteuning beter aansluit bij de behoeften.

Van stereotypen tot miscommunicatie

Ben je een Rotterdamse zorgprofessional die wil meedenken en iets wil leren over een inclusieve zorgpraktijk? Kom dan naar het IDEM Kennisatelier over cultuursensitief werken binnen de ggz op 3 november 2022 van 9.00 tot 12.00 uur.  

Extra Gezondheidsmonitor van start

Hoe gaat het met de inwoners van Rotterdam na tweeëneenhalf jaar corona? De coronacrisis heeft ieders leven beïnvloed. De GGD brengt daarom de gevolgen van de coronaperiode van volwassenen en ouderen in kaart.

Interactieve netwerkkaart Huiselijk Geweld beschikbaar

Met wie kun je in Rotterdam Rijnmond samenwerken en hoe bereik je elkaar?  Daarvoor is de Huiselijk Geweld netwerkkaart ontwikkeld. Zodat jij als professional dit erop na kan slaan en er onderling nog beter kan worden samengewerkt rond het thema Huiselijk Geweld.  

Cursus ‘Niet meer door het lint’ start 24 oktober

Kom jij in jouw dagelijkse praktijk wel eens mannen tegen die veel boosheid en frustratie voelen? In ‘Niet meer door het lint’ leren zij hoe zij problemen en conflicten positief kunnen oplossen, zonder verbaal of fysiek geweld. 

Cursus Opvoeden en Zo begint op 2 november

Opvoeden en Zo is een online cursus over opvoeden. De cursus is voor ouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar oud. Zijn er ouders in je omgeving die het opvoeden ook soms best lastig vinden? Wijs ze dan op deze cursus van Twinkeltje.

Start eerste cursus 3 november Pittige Pubers

Werk je met ouders die moeilijk contact met hun puber kunnen krijgen? Dan kan de cursus Pittige Pubers helpen. In zes online bijeenkomsten krijgen ze meer inzicht in het gedrag van hun kind. Dit is de sleutel naar een betere sfeer in huis.  

Weetjes voor bewindvoerders

Dit keer drie verschillende weetjes van bewindvoering. Over bijeenkomsten, teveel betaalde toeslagen en advies bij schuldhulpverlening aan jongeren die thuis wonen.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl