Editie 161 - 8 juni 2023

Editie 161 - 8 juni 2023

Stem op een mooi Rotterdams initiatief! InMovement is genomineerd voor de VGZ Samen Voorop Award 2023

Met het gezondheidsprogramma Empowerment & Beweging geeft InMovement iedereen de kans om het beste uit zichzelf te halen. Ook als mensen wat kwetsbaarder zijn, gezondheidsklachten hebben of de Nederlandse taal minder goed beheersen. Honderden kwetsbare Rotterdammers hebben het programma gevolgd. En met succes blijkt uit een monitor van de gemeente! VGZ heeft Inmovement daarom genomineerd voor een landelijke prijs waarop tot 15 juni gestemd kan worden.

Expertsessie (LHBTI) jongerendakloosheid in Rotterdam

Dona Daria heeft zorgelijke signalen ontvangen over dak- en thuisloosheid van (LHBTI) jongeren in Rotterdam. Daarom organiseren zij op 21 juni vanaf 14:00 tot 16:00 op locatie een expertsessie. Professionals van betrokken en hiervoor relevante organisaties/instanties zijn van harte welkom!

Casussen: In gesprek over meldcode-dilemma’s

De nieuwe gesprekshandreiking van Augeo Foundation helpt professionals en organisaties die verplicht zijn te werken met de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, bij het (nog beter) toepassen van de meldcode. ‘In gesprek over meldcode-dilemma’s’ bevat 12 herkenbare video-casussen, goede reflectievragen en handige verdiepende materialen.

Weetjes voor bewindvoerders

De wijziging van de duur van een MSNP traject van 36 naar 18 maanden per 1 juli kan ertoe leiden dat het aantrekkelijk lijkt een aanvraag in te trekken.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl