2 febuari 2023 - uitgave 153

2 febuari 2023 - uitgave 153

Zie ons als ambassadeurs

Aandachtsfunctionaris Julia Groenevelt werkt in het wijkteam IJsselmonde-Noord bij Moeders van Rotterdam (MvR). Nu Niet Zwanger is al vijf jaar blij met de goede samenwerking. Gynaecologen en verloskundigen melden er zwangere vrouwen met veel problemen aan voor begeleiding. Julia: ‘Wij gaan het gesprek aan: “Je krijgt nu een kind, hoe ziet je toekomst eruit? Wil je nog meer kinderen?”.

GGD gestart met prikken tegen HPV

Mannen en vrouwen van 19 tot en met 26 jaar zijn in Rotterdam welkom voor de gratis HPV-vaccinatie in Feijenoord, Delfshaven en op Rotterdam The Hague Airport. Werk je met jongvolwassenen? Help ons dan door ze hierop attent te maken.

HPV staat voor het humaan papillomavirus dat kanker kan veroorzaken. De GGD Rotterdam-Rijnmond startte maandag 30 januari met de vaccinatiecampagne.

Peuter in Zicht

Peuters kunnen dwars zijn, ze liggen op de grond van de supermarkt alsof de winkel van hen is en je ziet een radeloze moeder ernaast staan. Wat doe je?
Moet deze moeder alles alleen doen? Nee, opvoeden hoef je niet alleen te doen.

Nieuw: folder Geldzorgen met overzicht van hulp en regelingen in Rotterdam

Om de hulp die er is voor Rotterdammers met geldzorgen  inzichtelijk te maken is een nieuwe, handige folder ontwikkeld met een duidelijk overzicht van regelingen, toeslagen en andere hulp in Rotterdam.

Opvoeden en Zo

Opvoeden, hoe moet dat nu? Ken je ouders met vragen over voeding, slapen, of het gedrag van hun kind? Twinkeltje helpt al jaren ouders met opvoedvragen zodat opvragen geen opvoedproblemen worden. Opvoeden hoef je niet alleen te doen.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl