17 juni 2021 - uitgave 115

17 juni 2021 - uitgave 115

7 juli: start programma Opgroeien met Liefde

Wat hoort een 7-jarige te weten over seks? Hoe leer je kinderen grenzen aangeven? En wat als je kleuter steeds ‘piemel’ en ‘poep’ roept in gezelschap? Voor ouders die het lastig vinden om het juiste moment te vinden om hierover te praten, biedt het programma Opgroeien met liefde uitkomst.

19 juli: start training Eerste hulp bij psychische problemen voor Rotterdammers

Op 19 juli start de training Eerste hulp bij psychische problemen. Deze training leert Rotterdammers eerste hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen. Zo leren ze onder andere het gesprek aan te gaan en hoe ze kunnen handelen bij crisissituaties.

21 juli: start opvoedtraining Peuter in Zicht

Ken je ouders met een leuke, maar pittige peuter die graag ‘nee’ zegt, die alles zelf wil doen of heel boos wordt als het niet gaat zoals hij of zij wil? Voor deze ouders kan deze gratis opvoedtraining uitkomst bieden.

Tweedaagse zomercursus voor aanstaande brugklassers

Ken jij een aanstaande brugklasser die het nu al spannend vindt om na de zomer naar de middelbare school te gaan? Meld het kind dan aan voor de tweedaagse training ‘Plezier op School’. Deze training bereid kinderen voor op het voortgezet onderwijs en helpt hen om zich zekerder te voelen.

Hitte en kwetsbaren: waar moet je op letten?

Het mooie zomerse weer is aangebroken. Tijdens een langere periode van hitte zijn ouderen, kinderen en zieken extra kwetsbaar voor oververhitting en uitdroging. Waar kun je als professional op letten?

Moeders van Rotterdam naar de wijkteams

Het succesvolle project Moeders van Rotterdam (MvR) voor (zeer) kwetsbare zwangere vrouwen krijgt een plek binnen de wijkteams. Om dit zo zorgvuldig mogelijk te regelen, draait er een pilot in het wijkteam IJsselmonde. Collega’s van MvR en het wijkteam onderzoeken in deze pilot hoe zij het beste kunnen samenwerken.

Dit jaar geen Focusdag

De afgelopen jaren ontving je rond deze tijd een uitnodiging voor de Focusdag. Dit jaar hebben we besloten geen Focusdag te organiseren.

Lesgeven over huiselijk geweld en kindermishandeling

Hoe geef je inspirerend les over huiselijk geweld en kindermishandeling? Een lastige, maar zo ontzettend belangrijk thema. In het nieuwe Meldcode Magazine, speciaal voor docenten in het beroepsonderwijs, vind je tips, inspiratie en informatie over dit gevoelige onderwerp.

Doe mee met de Wijkteam-community Kindermishandeling en Huiselijk Geweld

Als wijkteammedewerker zet je je dagelijks in voor onder andere gezinnen. Wanneer er binnen die gezinnen sprake is van kindermishandeling of huiselijk geweld, dan pas je de meldcode toe. Vind je dit soms lastig? De Wijkteam-community helpt je.

Project Van Kansarm naar Kansrijk voor gezinnen in armoede

Ken jij gezinnen in Rotterdam die in armoede leven of in armoede dreigen te belanden? Meld ze dan aan voor het project Van Kansarm naar Kansrijk (KK). 

Sociaal wijkverhaal: ‘Van overleven naar leren leven’

Elke dag staan 43 wijkteams klaar om de Rotterdammer die wel wat extra hulp kan gebruiken, weer op weg te helpen. In de rubriek 'Sociaal wijkverhaal' vind je verhalen uit het wijkteam. Over hoe zij en hun netwerk samenwerken aan een oplossing. Lees hier het verhaal van wijkteammedewerker en jeugd- en gezinscoach Margriet.

Fotowedstrijd: Gewoon in Rotterdam

Hoe ervaar jij Rotterdam? Breng het in beeld met je smartphone of camera en doe mee met de fotowedstrijd: Gewoon in Rotterdam.

 

Mededelingen voor bewindvoerders

Hier vind je de mededelingen voor bewindvoerders.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl