14 december 2023 - editie 172

14 december 2023 - editie 172

Yemma: een betoverende start voor cultuursensitieve zorg in Rotterdam

Theater Zuidplein bruiste van energie tijdens de adembenemende kick-off van ‘Yemma’ op 7 december 2023. Welzijns- en en zorgmedewerkers verzamelden zich voor de eerste van zes betekenisvolle en inspirerende bijeenkomsten over inclusieve zorg.

We kijken nog even terug: Focusdag 2023

We zijn een aantal weken verder, en we kijken nog steeds met een grote glimlach op ons gezicht terug op de 10e editie van de Focusdag. We nemen je graag nog even mee naar deze leerzame en inspiratievolle dag, die dankzij jouw aanwezigheid een enorm succes was.

ST-RAW Kennisatelier "POH Jeugd & Gezin"

Op 24 januari 2024 organiseert ST-RAW het kennisatelier "Praktijkondersteuner huisarts Jeugd & Gezin" in Het Timmerhuis, Halvemaanpassage 90, 3011 DL Rotterdam. De bijeenkomst start om 15:00 uur (inloop met koffie en thee om 14:30 uur) en duurt tot 17:00 uur. Na afloop is er een borrel en gelegenheid tot napraten. 

'Het gaat over meer dan geld'

Mensen met schulden en financiële problemen hebben het moeilijk. Met de feestdagen voor de deur geldt dat misschien nog wel extra. Wijkteammedewerker volwassenen Teta van de Horst-Nuahn zit daarom in het Armoedeplatform. Daar brengen ze onder andere in kaart wat er allemaal wordt georganiseerd voor mensen met weinig geld in IJsselmonde.  

Vraagwijzer helpt Rotterdammers op weg naar het antwoord

Vraagwijzer is een gratis loket waar Rotterdammers terecht kunnen met vragen over zorg, gezondheid, geld, juridische zaken, problemen thuis of activiteiten in de wijk. Kent u Rotterdammers die hierover vragen hebben? Verwijs ze dan door naar de Vraagwijzer. Medewerkers luisteren naar hun vraag en helpen hen op weg naar het antwoord.

“Is het vrijwilligerswerk, of… betaald werk?”

Zijn in jouw organisatie vrijwilligers actief? Sta dan af en toe stil bij de vraag: “Is het wel vrijwilligerswerk? Of is het eigenlijk betaald werk?”

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl