7 maart 2024 - Special Geldzorgen

7 maart 2024 - Special Geldzorgen

AOW- en Jeugdtegoed

Op 13 maart gaat het nieuwe pasjaar van het AOW- en Jeugdtegoed van start. Dit betekent dat Rotterdammers, die ervoor in aanmerking komen, het tegoed dan weer kunnen aanvragen.

Geldzorgen? Ga naar de Vraagwijzer

Veel Rotterdammers met een laag inkomen hebben geldzorgen of schulden. Zij kunnen voor hulp terecht bij de Vraagwijzer, het gratis loket van gemeente Rotterdam. Yamal, consulent bij de Vraagwijzer in Rotterdam-Noord, vertelt in een korte film over zijn werk. 

Uitgelegd: Hulp bij schulden

Wat kan je precies verwachten als je schulden hebt en hulp vraagt bij de gemeente? Dit is voor veel mensen nog onduidelijk. In deze video worden de stappen één voor één toegelicht. 

Folder Geldzorgen voor professionals

De folder Geldzorgen biedt een overzicht van de belangrijkste hulp die beschikbaar is voor inwoners met geldzorgen of een laag inkomen. Denk aan inkomensondersteunende regelingen vanuit de gemeente, het Rijk en organisaties in de stad die hulp bieden. 

Dierenvoedselbank Rijnmond

De Dierenvoedselbank Rijnmond geeft tweewekelijks dierenvoer aan mensen die moeite hebben met rondkomen en hulp voor hun dieren goed kunnen gebruiken. Want dieren zijn onderdeel van het gezin en hebben net zo veel recht op hulp als mensen. 

Tijdelijk Noodfonds Energie open voor aanvragen

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is er voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Het Noodfonds helpt om de energierekening te verlagen. Aanvragen kan tot en met 31 maart 2024. 

Week van het Geld: 11 tot en met 15 maart

De Week van het Geld vraagt aandacht voor het belang van financiële educatie voor kinderen en jongeren. Dit jaar staat het thema ‘Hoe ben jij je geld de baas?’ centraal.

 

Anoniem chatten over geldzorgen

De gemeente Rotterdam heeft een nieuwe manier om Rotterdammers met geldzorgen te helpen. Met de lancering van een anonieme live-chat op de webpagina www.rotterdam.nl/geldzorgen wordt hulp zoeken bij geldzorgen laagdrempeliger. 

 

Geldzorgen is een speciale uitgave van ‘Rotterdam Sociaal - nieuws, inspiratie en achtergronden over zorg en welzijn’. Reacties zijn welkom via _BCO_geldzorgen@rotterdam.nl.