26 augustus 2021 - uitgave 120

26 augustus 2021 - uitgave 120

Vanaf 6 september: cursus omgaan met pubers

Omgaan met Pubers is een online cursus die in 6 bijeenkomsten meer inzicht biedt in het gedrag van pubers. Ken je mensen die baat hebben bij dit inzicht? Wijs ze dan op deze cursus.

6 september: taalcongres Week van Lezen en Schrijven

Wil je een cliënt doorverwijzen naar het juiste taalaanbod? Of zelf leren laaggeletterdheid te herkennen? Meld je dan aan voor het Taalcongres op maandag 6 september. Je krijgt er praktische tips over hoe je laaggeletterde Rotterdammers kunt helpen en goed doorverwijzen. In workshops komen er diverse onderwerpen aan bod.

9 september: start opvoedtraining Peuter in Zicht

Ken je ouders met een leuke, maar pittige peuter die graag ‘nee’ zegt, die alles zelf wil doen of heel boos wordt als het niet gaat zoals hij of zij wil? Voor hen kan deze gratis opvoedtraining uitkomst bieden.

Vanaf 13 september: opvoedtrainingen ouders van dreumesen

Vanaf maandag 13 september starten drie opvoedtrainingen Dreumestijd. De training gaat over de veranderingen in de periode dat een baby een peuter wordt. Ken je ouders met vragen over de opvoeding van hun kind tussen de 10 en 20 maanden? Maak ze dan attent op deze training.

Vanaf 14 september: start cursussen over geweld thuis

In september starten verschillende groepscursussen voor Rotterdammers die te maken hebben gehad met geweld thuis. Getuigen, slachtoffers en plegers leren hoe ze hun eigen kracht kunnen voelen en uiten op een positieve manier.  Kom je tijdens je werk mensen tegen voor wie dit relevant is, wijs ze dan op het aanbod van Avant sanare.  

Vanaf 22 september: webinar en cursus voor ouders van sombere tieners

Ken je tieners die somber zijn of depressieve klachten hebben? Of ouders die een sombere tiener hebben? Wijs hen dan op de nieuwe online cursus Samen Sterk of het webinar.

30 september: start programma Opgroeien met Liefde

Wat moeten kinderen weten over relaties en seksualiteit en hoe kun je erover beginnen? Kom jij in je werk ouders van tieners tegen die het lastig vinden om hierover te praten, attendeer ze dan op het programma Opgroeien met liefde. Het begint op donderdag 30 september.

4 oktober: congres Arm in arm tegen armoede

Professionals zorg en welzijn, beleidsmakers, bestuurders, vrijwilligers en ondernemers zijn welkom op het congres Arm in arm tegen armoede. Het congres vindt plaats op maandag 4 oktober, gaat over armoedebestrijding en is voor alle Rotterdammers, van arm tot rijk en van jong tot oud.

010werkt nieuwsbrief voor mensen met een uitkering

In deze 010werkt onder meer een interview met de Syrische Rana Suleiman. Omdat Rana nog wat moeite heeft met de Nederlandse taal, volgt ze een gratis taaltraject bij NLtraining. Daar werkt ze onder meer aan haar grammatica. Rana’s motto is dan ook: je bent nooit te oud om te leren.

Sociaal wijkverhaal: Praten met paarden

Elke dag staan 43 wijkteams klaar om de Rotterdammer die wel wat extra hulp kan gebruiken, weer op weg te helpen. In de rubriek 'Sociaal wijkverhaal' vind je verhalen uit het wijkteam. Over hoe zij en hun netwerk samenwerken aan een oplossing. Lees hier het verhaal van Lin. 

Weetjes voor bewindvoerders

Hier vind je de weetjes voor bewindvoerders. Dit keer gaan ze over ‘extraatje010’ en het mailadres voor bijzondere bijstand.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl