16 november 2023 - editie 170

16 november 2023 - editie 170

Nieuwe naam nieuwsbrief voor professionals in het sociaal domein

De nieuwsbrief voor professionals in het sociaal domein heeft een nieuwe naam: Rotterdam Sociaal.

Rotterdam Sociaal
Nieuws, inspiratie en achtergronden over zorg en welzijn

Vanaf 1 januari 2024 verschijnt deze nieuwsbrief voor professionals 1x per maand, op de derde donderdag van de maand.
Naast feitelijk nieuws is er meer ruimte voor relevante verhalen en interviews.

Focusdag 20 november

Het is bijna zover. Focusdag 2023 komt eraan! Dé inspiratie- en scholingsdag voor jou als professional in het sociaal domein in Rotterdam.

De Focusdag is hét evenement voor en door professionals binnen het sociaal domein in Rotterdam. Elkaar ontmoeten, je laten inspireren en kennis opdoen staan centraal. Dit jaar is een speciaal jaar want we vieren het 10-jarig jubileum van de Focusdag.

Een kaartenactie voor iedereen die door ziekte alleen is met de feestdagen

Dit jaar maakt Zorgzaam010 weer heel veel mensen blij met een kerstkaartje. Tussen 15 november en 15 december kunnen Rotterdammers kaartjes schrijven voor mensen die met kerst niet thuis kunnen zijn door ziekte of een andere omstandigheid. De kaartjes kunnen worden ingeleverd bij verschillende inzamelpunten.

Rotterdam bouwt verder aan een seniorvriendelijke stad

Rotterdamse ouderen hebben nog een heel leven voor zich waarin ze actief kunnen zijn en gezond blijven. Het aantal ouderen in de stad neemt de komende jaren toe en daarom wil het college actie ondernemen om ouderen beter te betrekken bij hun eigen toekomst en hen zelf de regie te geven. Het college lanceert daarom de actieagenda ‘Goud voor Oud’ waarin er aandacht is voor activiteiten, gezondheid, wonen en zorg.

De RADAR Jubileum Inclusief Award

Antidiscriminatiebureau RADAR bestaat 40 jaar. En dat wil RADAR vieren. Althans, het bureau zet de schijnwerpers liever op iemand anders. Voor dit jubileum gaat RADAR op zoek naar Rotterdammers die zich continu inzetten voor inclusie en diversiteit. Zij kunnen zich aanmelden en maken kans op de RADAR Jubileum Inclusief Award.

Wat is er te doen?

In dit overzicht vind je verschillende trainingen en activiteiten voor jou als professional in het sociaal domein, of voor jouw cliënt. In dit overzicht: 

  • Wijkbijeenkomst opvoeden (voor moeders in Feijenoord) - Stichting Stimulance
  • Opvoedcursus Peuter in Zicht in Delfshaven
 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl