25 februari 2021 - uitgave 107

25 februari 2021 - uitgave 107

2 maart: online Inspiratiebijeenkomst Jaar van de Taal

In Rotterdam hebben 90.000 mensen moeite met lezen en schrijven. Wil je weten hoe je laaggeletterdheid kunt herkennen én hoe je taalverbetering kunt aanpakken? Meld je dan aan voor de online Inspiratiebijeenkomst Jaar van de Taal op 2 maart.

16 maart: start bijeenkomsten Dreumestijd

Ken je ouders met een kleintje tussen de 10 en 20 maanden met vragen over het gedrag en ontwikkeling van hun dreumes? Wijs hen dan op de online bijeenkomsten van Dreumestijd.   

18 maart: online cursus Omgaan met Pubers

Ken je ouders die de band met hun puber willen verbeteren? In de online cursus Omgaan met Pubers leren ouders het contact met hun puber te houden en ze beter te begrijpen.

Basis- en verdiepingstraining over studerende mantelzorgers

Welzijnsaanbieder DIA (samenwerkingsverband Dona Daria, InMovement en Avant sanare) organiseert een basis- en verdiepingstraining voor professionals over studerende mantelzorgers. Tijdens de basistraining wordt in een uur verteld wat mantelzorg inhoudt, hoe je kan signaleren en welke twee routes er gevolgd kunnen worden om de mantelzorger verder te helpen

Digitaal platform voor getroffen ondernemers door coronacrisis

Voor alle ondernemers die zich willen heroriënteren op hun toekomst, is een digitaal platform gemaakt. Hier vinden ondernemers een overzicht van landelijke, regionale en gemeentelijke dienstverleners en organisaties. Ondernemers kunnen hier terecht voor ondersteuning, advies, begeleiding en een luisterend oor.

Deskundigheidsbevordering KOPP/KOV voor professionals

Jaarlijks telt Rotterdam-Rijnmond zo’n 257.472 KOPP/KOV kinderen:  kinderen van ouders met psychische problemen/verslavingsproblemen. Hoe signaleer je deze kinderen als er (nog) geen problemen zijn? In de online deskundigheids-bevordering KOPP/KOV leer je waar je op moet letten en welke handvatten je als professional zelf kunt aanreiken aan een gezin.

Josine Meurs: nieuwe directeur Maatschappelijke Ondersteuning in de Wijk

Dr. J. (Josine) Meurs is per 1 januari 2021 gestart als directeur Maatschappelijke Ondersteuning in de Wijk. Ze is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo en Jeugdwet via de Vraagwijzers en Wijkteams. Samen met Ruud Bakker vormt Josine de tweehoofdige leiding van de directie Maatschappelijke Ondersteuning in de Wijk. Bekijk het filmpje om een eerste indruk van haar te krijgen. 

Online cursussen Opvoeden en Zo

Ken je ouders die ook graag leren hoe ze het zelfvertrouwen van hun kind kunnen bevorderen en hoe ze regels en grenzen voor iedereen in het gezin duidelijk maken? Dan is de gratis online cursus Opvoeden en Zo misschien geschikt.

Cursussen voor kinderen met gescheiden ouders

Voor kinderen van 4 tot 8 jaar met gescheiden ouders, zijn er de cursussen Stoere schildpadden en Dappere dino's. De cursussen helpen kinderen op een speelse manier bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het omgaan met emoties.

Sociaal wijkverhaal: ‘Ik kreeg de indruk dat hij nergens meer om gaf.’

Elke dag staan 43 wijkteams klaar om de Rotterdammer die wel wat extra hulp kan gebruiken, weer op weg te helpen. In de rubriek 'Sociaal wijkverhaal' vind je verhalen uit het wijkteam. Over hoe zij en hun netwerk samenwerken aan een oplossing. Lees hier het verhaal van Annouschka Viergever.

Nieuwe podcast voor mensen die Nederlands leren

Speciaal voor mensen die Nederlands aan het leren zijn is er nu een nieuwe podcast: Een Beetje Nederlands. Deze podcast is bedoeld voor mensen die gevorderd zijn in Nederlands (niveau B1/B2) en hun luistervaardigheden willen verbeteren.

‘Eindelijk oprechte interesse. Die had ik gemist.’ Lees het in de 010werkt.

010werkt is een tweemaandelijkse nieuwsbrief voor mensen met een uitkering van de gemeente Rotterdam. In dit nummer onder meer een interview met Ramiro. Dakloos en met persoonlijke problemen kwam hij naar Rotterdam. Nu heeft hij een vast adres, loopt hij stage en is hij op weg naar een baan als ervaringsdeskundige.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl