24 november 2022 - uitgave 149

24 november 2022 - uitgave 149

12 januari: Bijeenkomst Dreumestijd

Heeft jouw client een kind van 1 tot 2 jaar? Dreumestijd zijn verschillende bijeenkomsten waarin de ouder leert wat de dreumes nodig heeft en hoe zij de dreumes hierin kunnen helpen.  Ouders ontmoeten ook andere ouders en leren van elkaar.

Winnaars Rotterdamse Kinderrechten Award 2022!

Corrie Hoogenboom en stichting De Katrol zijn de winnaars geworden van de Rotterdamse Kinderrechten Award! De uitreiking vond plaats door kinderburgemeester Louey Zerourou en Kinderombudsman Stans Goudsmit op het Kinderrechtenfestival in Plaswijckpark op zondag 20 november 2022.

Roze salon voor lhbti+ ouderen

Afgelopen vrijdag vierde de Rotterdamse Roze Salon het 12.5 jarig jubileum en is daarmee de oudste salon van het land. De Roze Salon is een ontmoetingsplek voor oudere homoseksuele, lesbische, biseksuele en/of transgender personen.

Wisselstage! Leren van én met een collega

Ben jij in je werk betrokken bij de aanpak van huiselijk geweld? Dan nodigen we je uit om mee te doen aan Wisselstage! in februari en maart. Daarin loop je één of meer dagen stage bij een organisatie die zich bezighoudt met hulp en ondersteuning bij huiselijk geweld. Je kiest zelf welke organisatie dit is.

Gratis e-health voor 18 jaar en ouder

Ken jij iemand die kampt met (lichte) mentale klachten? Verwijs ze dan naar de online mentale hulp (e-health) van Avant sanare. Nu ook gratis voor iedereen van 18 jaar en ouder die woont binnen de gemeente Rotterdam.

Weetjes voor bewindvoerders

Ben je bewindvoerder? Dan is onderstaande informatie misschien interessant voor je:

1. Aanvraag bijzondere bijstand bij start schuldhulpverlening
2. Beslisboom recht bijzondere bijstand
3. Boekhouding op orde voor ex-ondernemers
4. Spreekuur KBR

 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl