2 november 2023 - editie 169

2 november 2023 - editie 169

Informatieloket Relatie, Ouders en Scheiding is verhuisd

Het informatieloket Relatie, Ouders en Scheiding (ROS) is verhuisd. Per 1 november is het loket niet meer te vinden in de centrale bibliotheek Rotterdam. Het loket is nu te vinden in Vraagwijzer Kralingen-Crooswijk en Vraagwijzer Feijenoord. 

Alcohol-actieweek: het goede voorbeeld geven werkt!

Kinderen kopiëren jouw drinkgedrag. Dat is de boodschap van de Alcohol-actieweek ‘Zien drinken doet drinken’ die 6 november van start gaat. De actieweek wil ouders en verzorgers er bewust van maken dat hun drinkgedrag het toekomstige drinkgedrag van hun kinderen beïnvloedt.

Save the date-Kickoff YEMMA

Met veel plezier nodigen we je uit voor de kick-off van YEMMA: Een filmische theatervertelling naar het bekroonde boek van Mohammed Benzakour. Je bent op 7 december vanaf 13.30 uur van harte welkom bij deze bijeenkomst in Theater Zuidplein.

Inspirerende samenwerking in wijkteam vermindert stress aanstaande ouders

In de Rotterdamse wijkteams werken professionals met verschillende specialismen. En dat leidt tot vruchtbare samenwerkingen. Wat niet alleen de Rotterdammer, maar ook de hulpverleners zélf veel oplevert. Josien Opschoor, coach van Moeders van Rotterdam in wijkteam Delfshaven Schiemond en Anneke Bos, medewerker van MEE in hetzelfde wijkteam, vertellen erover. “We werken efficiënter en bovendien leren we van elkaars expertise.”

Roetveegpieten in Rotterdam

De gemeenteraad heeft besloten alleen Sinterklaasfeesten te subsidiëren waar roetveegpieten aan meedoen.

Wat is er te doen?

In dit overzicht vind je verschillende trainingen en activiteiten voor jou als professional in het sociaal domein, of voor jouw cliënt. In dit overzicht: 

1. Training Peuter in Zicht

2. Opvoedcursus Pittige Jaren in Overschie

 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl