8 april 2021 - uitgave 110

8 april 2021 - uitgave 110

13 april: kennissessie over verwijsindex SiSa/SluiS

Op dinsdagmiddag 13 april is er een kennissessie over verwijsindex SiSa/SluiS.  Met dit systeem kunnen professionals melden dat zij betrokken zijn bij een Rotterdammer en informatie uitwisselen. Wat is de meerwaarde van de index en hoe werkt deze optimaal? Dit komt aan bod tijdens de interactieve online bijeenkomst voor professionals.

19 mei: start opvoedtraining voor ouders van dreumesen

Op woensdag 19 mei start de training Dreumestijd. Hij gaat in op alle veranderingen in de periode dat een baby een peuter wordt. Ken je ouders met vragen over de opvoeding van hun kind tussen de 10 en 20 maanden? Maak ze dan attent op deze training.

Subsidiekader jeugdpreventie Rotterdam 2022 online

Ben je aanbieder van preventieve jeugdinterventies? Dien dan uiterlijk 1 juni 2021 een subsidieaanvraag in. Kijk op de website voor meer informatie en voor het subsidiekader jeugdpreventie Rotterdam 2022.

De eenmalige uitkering voor woonlasten TONK

Rotterdammers die door de coronamaatregelen minder inkomsten hebben, en dus relatief hogere woonlasten, kunnen daarvoor een eenmalige uitkering aanvragen. De inkomensterugval moet minstens 25 procent zijn.

Onderzoek naar drempels hulp zoeken bij seksueel geweld

Begeleid of ondersteun je slachtoffers van seksueel geweld? Dan weet je dat hulp na seksueel geweld van groot belang is. Het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving onderzoekt de drempels die slachtoffers van seksueel geweld ervaren bij het zoeken naar hulp. Met dit vragenlijstonderzoek kan deze hulp verbeterd worden.

Brief over hulp aan gedupeerden toeslagenaffaire

Rotterdamse gedupeerden van de toeslagenaffaire krijgen binnenkort een brief van de gemeente. Daarin wordt hulp bij geldzorgen en andere problemen aangeboden.

Vervolgcampagne Kijk om naar elkaar

De gemeente Rotterdam vraagt vooral jonge Rotterdammers om naar elkaar om te kijken in deze coronatijd. Én te praten over kindermishandeling. In april start hiervoor een campagne op social media.

Training voor gespannen ouders met baby

De training heeft als doel om de band tussen ouder(s) en hun baby tot 1 jaar te versterken. Ken jij een ouder die een extra steuntje in de rug kan gebruiken en die de klassieke roze wolk misschien niet zo ervaart? Meld hem of haar dan aan.

Wijziging regeling Sociaal Medische Indicatie Kinderopvang

Ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag, maar om ernstige redenen wel behoefte hebben aan opvang voor hun kinderen, kunnen tijdelijk een beroep doen op de Sociaal Medische Indicatie (SMI). Deze regeling, waarbij de gemeente een deel van de kinderopvang-kosten betaalt, wordt deels gewijzigd. Ken je ouders die hiervan moeten weten, wijs ze hier dan op.

Sociaal wijkverhaal Blinde liefde

Elke dag staan 43 wijkteams klaar om de Rotterdammer die wel wat extra hulp kan gebruiken, weer op weg te helpen. In de rubriek 'Sociaal wijkverhaal' vind je verhalen uit het wijkteam. Over hoe zij en hun netwerk samenwerken aan een oplossing. Lees hier het verhaal van Bert van Oostenbrugge van het wijkteam.

Weetjes voor bewindvoerders

De Hogeschool van Amsterdam en Tranzo hebben samen met 9 bewindvoerings-kantoren een aantal producten ontwikkeld om mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) in het bewind beter te kunnen begeleiden.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl