1 september 2022 - uitgave 143

1 september 2022 - uitgave 143

22 september: start trainingen voor kinderen met stress thuis

Ken jij of werk jij met kinderen van 4-12 jaar die extra steun kunnen gebruiken, omdat er thuis stress of spanning is? Meld ze dan aan voor de training Piep zei de Muis of Billy Boem.

12 oktober: start deskundigheidsbevorderingen over KOPP/KOV

Kinderen van ouders met psychische problemen en/of verslaving (KOPP/KOV) lopen twee tot drie keer meer risico om zelf psychische problemen te ontwikkelen. Wil je leren hoe jij het gesprek met ouders en/of kinderen kunt aangaan? Meld je dan aan voor een van de deskundigheidsbevorderingen van Indigo preventie.

Jeugdhulp 2023 in Rotterdam: wat gaat er veranderen?

Voor het leveren van passende hulp aan de Rotterdamse jeugd schakelt de gemeente jeugdhulpaanbieders in.  Vanaf 1 januari 2023 doen we dit met de aanbieders die gegund zijn na het inkooptraject. Met sommige jeugdhulpaanbieders heeft de gemeente nu al een contract, met andere jeugdhulpaanbieders nog niet.

Tips gezond én goedkoop eten voor iedereen

Een blikje energydrank nemen als je ’s morgens moe bent? Het lijkt misschien vreemd, maar trainers van cursussen voeding en gezondheid horen het wel eens. Veel mensen hebben moeite met gezonde keuzes maken. Want het moet ook betaalbaar zijn. Met deze tips kun je cliënten helpen gezonder te leven.

Inloopspreekuur over LHBTQIA+ jongeren voor professionals en ouders

Heb je als professional vragen over seksuele- en genderdiversiteit onder jongeren? Of heb je advies nodig bij LHBTQIA+ vraagstukken? Kom dan langs op het spreekuur in Bibliotheek Zuidplein.

Wisselstage huiselijk geweld: elkaar opzoeken

Bij de aanpak van huiselijk geweld is meer samenwerken en van elkaar leren van groot belang. In de rubriek ‘Wisselstage’ vind je verhalen van professionals van verschillende organisaties die stage lopen bij elkaar. Over wat zij van elkaar leren. Lees hier het verhaal van Ivana en Nicole.

Weetjes voor bewindvoerders

Hier vind je de weetjes voor bewindvoerders. Dit keer lees je over de WSNP (Wettelijke Schuldsanering Natuurlijke Personen) in eenvoudige taal.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl