28 april 2022 - uitgave 136

28 april 2022 - uitgave 136

3 mei: start cursus voor gescheiden vaders

Op dinsdag 3 mei start de cursus New Beginnings speciaal voor vaders. Vaders die (pas) gescheiden zijn of in scheiding liggen, leren in 10 groepsbijeenkomsten hoe zij hun kind (eren) hierin het beste kunnen begeleiden. Het resultaat is meer controle, balans en rust in het gezinsleven.

13 mei: bijeenkomst over prestatiedruk

Het netwerk Gezond010 organiseert op vrijdagmiddag 13 mei een bijeenkomst over prestatiedruk. Je bent van harte welkom als je als ondernemer, zorgprofessional of maatschappelijke organisatie aan mentale gezondheid in Rotterdam werkt! 

23 juni: symposium KOPP/KOV

Ben je (aankomend) professional binnen de GGZ, zorg, onderwijs of welzijn? Wees dan welkom bij een online symposium over kinderen van ouders met psychische problemen/kinderen van ouders met verslavingsproblemen (KOPP-KOV.  De bijeenkomst is op donderdagmiddag 23 juni.

Energietoeslag aanvragen vanaf 2 mei

Huishoudens met een laag inkomen kunnen vanaf maandag 2 mei de energietoeslag van €800,- bij de gemeente Rotterdam aanvragen. Als zorgverlener kun je mensen met een laag inkomen wijzen op de energietoeslag. En hen op weg helpen met de aanvraag. De energietoeslag is bedoeld voor Rotterdamse huishoudens met een inkomen tot 140% van het sociaal minimum.

Toolkit Toeslagenaffaire 010 voor professionals in de wijk

Er is nu een communicatietoolkit over de toeslagenaffaire voor professionals in de wijk. Dit informatiepakket bestaat uit middelen die je kunt inzetten in je communicatie met Rotterdamse gedupeerden van de toeslagenaffaire. Wil jij de Toolkit Toeslagen 010 ontvangen? Mail je adresgegevens naar infopunttoeslagen010@rotterdam.nl.

Nieuwe verordening leerlingenvervoer

Help je ouders met het aanvragen van leerlingenvervoer voor hun kind? Dan is het goed om dat nu te doen, zodat het vervoer goed is geregeld voor volgend schooljaar. Dan geldt er een nieuwe verordening leerlingenvervoer. Deze biedt de gemeente meer ruimte en flexibiliteit om vergoedingen toe te kennen voor kinderen in het voortgezet speciaal onderwijs.

Cursus Babytijd voor aanstaande en verse ouders

Babytijd is een interactieve cursus voor aanstaande ouders en ouders met een baby tot één jaar. Iedere week wordt er een thema besproken rondom de ontwikkeling en opvoeding van een baby. Onderdeel van de cursus is het uitwisselen van ervaringen met andere (aanstaande) ouders.

Weetjes voor bewindvoerders

Bewindvoerders lezen hier over de energietoeslag voor Rotterdammers met een laag inkomen, en de wijziging bankkosten.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl