16 maart - editie 156

16 maart - editie 156

Wethouder Ronald Buijt op werkbezoek in Seniorvriendelijke wijk Ommoord

Op dinsdag 14 februari bracht wethouder Ronald Buijt een bezoek aan de samenwerkingspartners in de ‘Seniorvriendelijke wijk’ Ommoord. Een wijk waar de meeste ouderen wonen in Rotterdam en één van de vijf seniorvriendelijke wijken die onze stad rijk is. De wethouder werd door de partners meegenomen in de manier waarop zij met elkaar samenwerken. Ook nam hij kennis van de lopende en nieuwe projecten binnen de wijk.

GALA: Meer aandacht voor gezondheid en preventie

Vorige maand ondertekenden het ministerie van VWS, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en GGD GHOR Nederland het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA). In het GALA zijn niet vrijblijvende afspraken gemaakt om de fysieke en mentale gezondheid van inwoners te behouden en bevorderen. Ondertekenaars gaan slimmer samenwerken aan meer gezondheid, preventie en een sterke sociale basis. Deze afspraken moeten bijdragen aan het realiseren van een gezondere generatie in 2040. 

 

Save the date: KOPP/KOV Symposium 5 april

Ben jij een (aankomend) professional werkzaam in Rotterdam binnen zorg, onderwijs en/of welzijn? En werk je (straks) met volwassenen met een kwetsbaarheid? Dan is dit symposium voor jou! Save the date: 5 april 2023. Indigo Preventie organiseert die woensdag van 13.00 – 17.00 uur een symposium over KOPP/KOV, dus over zogeheten kinderen van ouders met psychische problemen of kinderen van ouders met verslavingsproblemen.

Gratis een jaar lang sporten voor volwassenen

Speciaal voor mensen die na een gezondheidstraject of ander preventief gezondheidsaanbod willen blijven bewegen hebben we een pilot volwassenensportfonds ingericht waarmee zij 1 jaar lang gratis kunnen sporten/bewegen en gebruik kunnen maken van de sportspullenbank.

 

Cursus psychische problemen in de familie

Indigo Preventie verzorgt een groepscursus voor Rotterdamse familieleden van mensen met psychische problemen. In de training leren ze om te gaan met moeilijke situaties en overbelasting te voorkomen door kennisoverdracht, aanleren van praktische vaardigheden en lotgenotencontact.

Pittige jaren

Pittige Jaren is een GRATIS opvoedtraining voor ouders met kinderen in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar. Het programma bestaat uit 14 bijeenkomsten waarin opvoedvaardigheden worden versterkt en ouders bewust worden van de invloed van hun eigen gedrag. Deze editie start woensdag 29 maart in Crooswijk.

Gratis chip voor katten: 8 maart t/m 29 april

Alle Rotterdammers met een kat kunnen gratis meedoen met een tijdelijke actie, waarbij zij een gratis chip en registratie bij de dierenarts kunnen krijgen. Op deze manier is de kans groter dat een zoekgeraakte kat terugkomt bij de eigenaar.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl