29 juli 2021 - uitgave 118

29 juli 2021 - uitgave 118

18 augustus: start training balans in crisistijd

Mensen tussen 18 en 35 jaar hebben de afgelopen maanden veel stress ervaren, blijkt uit onderzoek. In de online training Balans in crisistijd leren ze omgaan met stress op een manier die bij hen past.

Start Jongerenpanel Rotterdam

Rotterdammers van 16 t/m 26 jaar kunnen nu via een jongerenpanel hun stem laten horen over verschillende onderwerpen. Zo kan de gemeente hun mening meenemen in de plannen die hen aangaan. Zij kunnen via deze vragenlijst deelnemen aan de eerste peiling. Op deze manier kunnen ze zich ook aanmelden voor het Jongerenpanel Rotterdam. Help je mee door de link te verspreiden onder jongeren?

Vanaf half september: start cursussen over geweld thuis

In september starten verschillende groepscursussen voor Rotterdammers die te maken hebben gehad met geweld thuis. Getuigen, slachtoffers en plegers leren hoe ze hun eigen kracht kunnen voelen en uiten op een positieve manier.  Kom je tijdens je werk mensen tegen voor wie dit relevant is, wijs ze dan op het aanbod van Avant sanare.  

Sociaal wijkverhaal: Grijs van de stress

Elke dag staan 43 wijkteams klaar om de Rotterdammer die wel wat extra hulp kan gebruiken, weer op weg te helpen. In de rubriek 'Sociaal wijkverhaal' vind je verhalen uit het wijkteam. Over hoe zij en hun netwerk samenwerken aan een oplossing. Lees hier het verhaal van Lilian Weeren.

Weetjes voor bewindvoerders

In dit artikel lees je over de aangepaste webpagina voor bewindvoerders en wijzigingen Bijzondere Bijstand doorgeven.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl