14 januari 2021 - uitgave 104

14 januari 2021 - uitgave 104

20 januari: training professionals eerste hulp bij psychische problemen

De training Mental Health First Aid leert deelnemers eerste hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen. Je leert in vier dagdelen om signalen van psychische problemen beter te herkennen en adequaat te reageren.  

25 januari: start opvoedtraining Peuter in Zicht

Ken je ouders met een leuke maar pittige peuter die graag ‘nee’ zegt, die alles zelf wil doen?  Of die heel boos wordt als het niet gaat zoals hij of zij wil? Voor deze ouders is deze gratis opvoedtraining perfect.

 

26 januari: informatie voor zij-instromers onderwijs

Wil je leraar worden? Dan kun je op dinsdagavond 26 januari om 19.00 uur aanschuiven bij de digitale informatieavond voor zij-instromers in het onderwijs.

8 februari: conferentie aanpak vrouwelijke genitale verminking

Op maandagmiddag 8 februari ben je als professional welkom bij een online conferentie ter ere van Zero Tolerance day. Het doel is vrouwelijke genitale verminking de wereld uit helpen.

18 februari: webinar Mantelfoon voor professionals

Op donderdag 18 februari 2021 vindt het eerste Mantelfoonwebinar voor professionals plaats. Tijdens dit gratis webinar staat het thema overbelasting bij mantelzorgers centraal en delen we de eerste cijfers van het nieuwe mantelzorgsteunpunt Mantelfoon.

Sociaal wijkverhaal: ‘Ze wilde me over het balkon gooien.’

Elke dag staan 43 wijkteams klaar om de Rotterdammer die wel wat extra hulp kan gebruiken, weer op weg te helpen. In de rubriek 'Sociaal wijkverhaal' vind je verhalen uit het wijkteam. Over hoe zij en hun netwerk samenwerken aan een oplossing. Lees hier het verhaal van wijkcoach Marleen.

Online cursussen mentale weerbaarheid

De verlengde lockdown heeft voor velen ingrijpende gevolgen. Ook op mentaal gebied. Om zoveel mogelijk Rotterdammers juist de komende weken te blijven ondersteunen, starten er cursussen mentale weerbaarheid online.
Ook voor professionals!

Campagne werving pleegouders gestart

De campagne 'Open je Wereld' moet honderd extra pleegouders werven die kwetsbare kinderen in de regio Rotterdam-Rijnmond een stabiel en veilig thuis bieden. Hij duurt tot en met juni.

Gebruik platform Zorgzaam010 voor (corona)hulp

Online vrijwilligersplatform Zorgzaam010 ziet een daling in het aantal activiteiten van welzijns- en vrijwilligersorganisaties op het platform. Dat is zorgelijk want het koppelen van mensen die hulp vragen en zij die het aanbieden blijft belangrijk. Juist nu de lockdown verlengd is! 

Waarde levensbeschouwelijke organisaties voor samenleving onderzocht

Levensbeschouwelijke organisaties hebben een grote maatschappelijke meerwaarde in de hulp bij armoede, eenzaamheid en zorg. Per jaar biedt elke organisatie gemiddeld 27.000 uur aan maatschappelijke activiteiten. Dit blijkt uit recent onderzoek. 

 

Input aanleveren kan via e-mail: nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl