19 oktober 2023 - editie 168

19 oktober 2023 - editie 168

Energietoeslag aanvragen vanaf 1 november

Huishoudens met een laag inkomen kunnen vanaf 1 november weer de energietoeslag van 1.300 euro bij gemeente Rotterdam aanvragen. Als zorgverlener kunt u mensen met een laag inkomen wijzen op de energietoeslag. En hen op weg helpen met de aanvraag.

20 november: kom naar de 10e editie van de Focusdag

Een dag speciaal voor jou! Doe inspiratie op, wissel ervaringen uit en vergroot jouw netwerk tijdens dé inspiratie- en scholingsdag voor en door professionals in het sociaal domein. Bekijk snel aan welke inspirerende workshops, lezingen of trainingen je kunt deelnemen. 

Kosteloos een koloniale achternaam laten veranderen

Rotterdammers met voorouders die tot slaaf gemaakt zijn, kunnen een achternaam hebben die verwijst naar het pijnlijke slavernijverleden. Wanneer zij deze achternaam willen veranderen, kunnen ze dit kosteloos doen. De gemeente Rotterdam neemt de kosten op zich.

Weg met wereldmeisjesdag

Op Wereldmeisjesdag (11 oktober) wordt aandacht gevraagd voor schadelijke traditionele praktijken. Dit komt helaas nog steeds voor, ook in Rotterdam. In dit artikel lees je meer over het herkennen van de signalen.

Wat is er te doen?

In dit overzicht vind je verschillende trainingen en activiteiten voor jou als professional in het sociaal domein, of voor jouw cliënt. In dit overzicht: 

1. Opvoedcursus Omgaan met Pubers in Delfshaven

2. Opvoedcursus Peuter in Zicht | 27 oktober 2023

3. Webinar ‘Inspiratie voor de mentale gezondheid van jongeren’

Weetjes voor bewindvoerders

In dit artikel leest je over:

1. De energietoeslag

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl