2 maart 2023 - uitgave 155

2 maart 2023 - uitgave 155

Voorkom digitale oplichting

Digitale criminaliteit is de afgelopen jaren fors toegenomen en maakt steeds meer slachtoffers, waaronder veelal ouderen. Het totaal aantal slachtoffers is de afgelopen vijf jaar verdrievoudigd. Digitalisering levert dus dreiging op, maar biedt juist ook veel kansen. Veel ouderen willen daarom ook meer leren over het beveiligen van computers, tablets of smartphones en over het veilig gebruiken van internet. Dat kan!

De tools van NNZ helpen om het gesprek aan te gaan

Binnen het Leger des Heils werkt Nienke Bijl als ambulant persoonlijk begeleider en aandachtsfunctionaris van Nu Niet Zwanger (NNZ). In deze functie richt zij zich op de preventie van ongewenste en ongeplande zwangerschappen.

Het AOW- en Jeugdtegoed kan weer aangevraagd worden!

10 maart is het nieuwe pasjaar van het AOW- en Jeugdtegoed van start gegaan. Dit betekent dat Rotterdammers die ervoor in aanmerking komen het tegoed nu aan kunnen vragen.

Kennisatelier Zorg in Onderwijstijd

In Rotterdam zijn meerdere initiatieven om onderwijs beter te laten aansluiten op zorg. In dit kennisatelier zullen twee initiatieven aan bod komen, namelijk de ONZE-aanpak en School Zorg Teams. De ONZE-aanpak is succesvol en laat zien dat basisscholen er met deze extra expertise in slagen om maatwerk te leveren. Tijdens dit kennisatelier wordt verteld hoe de aanpak is opgezet en hoe dat in de praktijk op scholen uitpakt.

Opvoedondersteuning voor ouders

Ken je ouders met een dreumes die het lastig vinden om alle ballen in de lucht te houden? Of ken je ouders met een puber in huis, en krijgen zij moeilijk contact met hun kind omdat de mobiele telefoon niet weg is te slaan? Bij Twinkeltje Opvoedondersteuning start er binnenkort voor elke leeftijd een passende gratis training voor ouders.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl