13 april - editie 158

13 april - editie 158

Ondersteuning ouders met Sociaal Medische Indicatie voor kinderopvang

Ouders die hun lichamelijke, psychische of sociale problemen willen oplossen, maar bij wie dat niet lukt tegelijk met de verzorging van hun kind, kunnen een Sociaal Medische Indicatie (SMI) krijgen voor kinderopvang. Ze kunnen daarbij een bemiddelaar inschakelen die hulp en advies biedt bij het zoeken van geschikte opvang.

Cursussen en workshops voor vrijwilligers

Ken je in jouw omgeving vrijwilligers die het leuk vinden om zich te ontwikkelen? Of werk je met vrijwilligersorganisaties die graag bepaalde kennis of informatie willen opdoen? Wijs ze dan op het aanbod voor cursussen en workshops voor vrijwilligers.  

Start trainingen voor aanstaande brugklassers

Ken jij een aanstaande brugklasser die het nu al spannend vindt dat hij/zij bijna naar de middelbare school gaat? Denk dan aan Plezier op School! Plezier op School is een tweedaagse training in de zomervakantie voor aanstaande brugklassers die extra ondersteuning kunnen gebruiken.

De Ontwikkelbus: de wijk in om jongeren te ontmoeten

Jongeren met vragen over werk, studie of de toekomst kunnen vanaf 11 april terecht bij de Ontwikkelbus: op pleinen, in de wijk, bij scholen, sportvelden en banenmarkten. Daar krijgen ze advies en hulp op maat. Je kunt de Ontwikkelbus ook bij jouw jongerenevenement uitnodigen in Rotterdam of in de regio.

Gratis workshops energiebesparing

Energiebank Rotterdam organiseert gratis workshops over energiebesparing. In drie workshops van 1 tot 1,5 uur komen aan bod; de energierekening, welke apparaten iemand in huis heeft en hoe om te gaan met elektriciteit, gas, warmte en bespaarproducten. Ken jij mensen die dit goed kunnen gebruiken? Maak ze dan hierop attent. 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl