15 september 2022 - uitgave 144

15 september 2022 - uitgave 144

19 september: start cursussen voor Rotterdammers die te maken hebben gehad met huiselijk geweld

In september starten diverse groepen/cursussen voor Rotterdammers die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld. Getuigen, slachtoffers en plegers leren hoe ze hun eigen kracht kunnen voelen en uiten op een positieve manier.

20 september: start cursussen Omgaan met pubers

Werk je met ouders die moeilijk contact met hun puber kunnen krijgen? Voor hen kan de cursus Omgaan met pubers helpen. In zes online bijeenkomsten krijgen ouders meer inzicht in het gedrag van hun kind. Dit is de sleutel naar een betere sfeer in huis.

22 september: start opvoedtraining Peuter in Zicht

Ken je ouders met een leuke, maar pittige peuter die graag ‘nee’ zegt, die alles zelf wil doen of heel boos wordt als het niet gaat zoals hij of zij wil? Voor hen kan deze gratis opvoedtraining uitkomst bieden.

22 september: kennisatelier over inclusie van Oost-Aziatische Nederlanders

IDEM Kennisatelier gaat over  inclusie van Nederlanders met een Oost-Aziatische achtergrond. Kunstenares Rui Jun Luong, onderzoeker René Broekroelofs en verschillende ervaringsdeskundigen komen aan het woord. Praat mee op 22 september 2022 in het Schieblok over hoe we discriminatie tegen deze groep mensen kunnen voorkomen.

3 t/m 8 oktober: Week van de Toegankelijkheid

Begin oktober is de Week van de Toegankelijkheid. In Rotterdam vinden daarom verschillende gratis events plaats die je als professional kunt bezoeken.

6 oktober: kennisatelier over het belang van maatwerk in pleeggezinnen

In 2020 en 2021 is de pilot Pleegzorg Maatwerk uitgevoerd. De pilot had het doel om in pleeggezinnen waar een breakdown dreigde, snel aanvullende hulpverlening en ondersteuning op maat in te schakelen. Een breakdown waarbij het pleegkind niet langer bij het pleeggezin kan blijven is daarbij een ongewenste uitkomst.

10 oktober: kom naar de Focusdag!

Doe inspiratie op, wissel ervaringen uit en vergroot je netwerk tijdens dé inspiratie- en scholingsdag voor en door professionals in het sociaal domein.

Start nominatieperiode Rotterdamse Kinderrechten Award!

Vanaf 12 september kunnen er weer mensen en organisaties genomineerd worden voor de Rotterdamse Kinderrechten Award. Kijk in je omgeving wie er in aanmerking komt en leg uit dat mensen hen kunnen nomineren!

Presentatie van eten beïnvloedt gezonde keuze

De hele dag door maken we keuzes over wat we eten. Kies je een boterham of yoghurt als ontbijt? Vlees, vis of vegetarisch? Neem je een appel of een donut als tussendoortje? Deze keuzes maken we niet helemaal zelf! Want hoe eten wordt gepresenteerd, heeft invloed op onze keuzes. De City Deal Gezonde en Duurzame voedselomgeving vroeg illusionist Victor Mids om een truc om mensen te verleiden tot een gezonde keuze. Wat zou jij kiezen?

Officiële opening informatieloket Relatie, Ouders & Scheiding

Ouders die uit elkaar gaan of al gescheiden zijn én hun kinderen, kunnen terecht bij het informatieloket Relatie, Ouders & Scheiding. Het informatieloket ging officieel open op 9 september, De Dag van de Scheiding. Tegelijkertijd startte een publiekscampagne om Rotterdammers op de hoogte te stellen van het informatieloket. Voor professionals is er een toolkit beschikbaar met o.a. een folder en poster.

Met én van elkaar leren bij de Huiselijk Geweld Leerwerkplaats

De aanpak van huiselijk geweld in Rotterdam vraagt een nauwe samenwerking tussen organisaties in onze stad en de regio. Nu kunnen uitvoerende professionals, managers, bestuurders en ervaringsdeskundigen van die samenwerkende organisaties ook mét en van elkaar leren. Waar? Bij de Huiselijk Geweld Leerwerkplaats. Een organisatie overstijgende, deels digitale, leeromgeving,

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl