1 juli 2021 - uitgave 116

1 juli 2021 - uitgave 116

6 juli: webinar over ontspannen opvoeden

Met dit praktische webinar van een uur werken ouders aan meer rust in zichzelf. Een rustige ouder heeft invloed op meer rust in huis. Ken je ouders die hier baat bij kunnen hebben? Attendeer ze dan op het webinar.

Vanaf 7 juli: schildercursus voor ouderen op Open Rotterdam

Op woensdag 7 juli start de schildercursus Schilder je mee? op het tv-kanaal Open Rotterdam. Het programma is gericht op ouderen en neemt de kijker in een rustig tempo mee in het maken van een schilderij.

13 juli: start opvoedtraining Peuter in Zicht

Ken je ouders met een leuke, maar pittige peuter die graag ‘nee’ zegt, die alles zelf wil doen of heel boos wordt als het niet gaat zoals hij of zij wil? Voor hen kan deze opvoedtraining uitkomst bieden.

6 september: start opvoedcursus Pittige Jaren

Pittige Jaren is een online cursus over opvoeden. De cursus is voor ouders met kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar oud. Zijn er ouders in je omgeving die het opvoeden ook soms best lastig vinden? Wijs ze dan op deze cursus van Twinkeltje.

Aanbod gezondheidscheck in BENU-apotheek

Spreek je mensen die benieuwd zijn hoe gezond ze zijn? Attendeer ze dan op de gezondheidscheck in de BENU-apotheken. In ieder geval tot oktober kunnen Rotterdammers hier terecht voor een onderzoek en advies, waaronder verwijzing naar passende activiteiten in de wijk. Deelname is gratis voor Rotterdammers met het VGZ Rotterdampakket. Anderen betalen €29,95.

Begeleiding leerlingen bij leren reizen met fiets of ov

Rotterdamse kinderen die naar school reizen met aangepast (leerlingen)vervoer kunnen begeleiding krijgen bij leren reizen met fiets of openbaar vervoer. De stap om zelfstandig naar school te gaan, kan voor ouders en kinderen spannend zijn. Terwijl de kinderen er meer zelfvertrouwen van krijgen en zichzelf beter kunnen redden! Help je als hulpverlener of leerkracht mee door dit aan te moedigen?

Tandarts gratis voor kinderen

Kinderen kunnen gratis naar de tandarts maar gaan lang niet allemaal. In Rotterdam gaat het om duizenden kinderen die hierdoor als volwassene het risico lopen op hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas, en extra tandartskosten. Bovendien kunnen ze op korte termijn gaatjes ontwikkelen. Dit is te voorkomen met regelmatig tandartsbezoek.

Campagne Dementie & mantelzorg gestart

‘Mijn moeder belt me met de afstandsbediening. Daarmee krijgt ze me niet te pakken. Dus ga ik een paar keer per dag bij haar langs om te kijken of het wel goed gaat.’ Eva’;s moeders heeft dementie en Mantelfoon ondersteunde Eva. In juni startte een campagne om Matelfoon onder de aandacht te brengen van mantelzorgers zoals zij.

Wij(k): het magazine over de wijkteams

Het magazine Wij(k) is uit.  Wij(k) geeft een inkijkje in het werk van het wijkteam en de samenwerking met het wijknetwerk. Het magazine staat vol verhalen, anekdotes, weetjes, feiten en cijfers. Partners in de wijken en de wijkteammedewerkers zelf ontvingen een exemplaar. 

Vooraankondiging nomineren Rotterdamse Kinderrechten Award

Houd deze zomer je ogen en oren goed open. Zie of ken jij een Rotterdammer die zich vrijwillig extra inzet voor kinderen? Of een organisatie die actief probeert kinderen te helpen? Nomineer ze vooral voor de Rotterdamse Kinderrechten Award!

010werkt nieuwsbrief voor mensen met een uitkering

In deze 010werkt staat onder meer een interview met Aziz Razmi over zijn langdurige zoektocht naar werk. Zijn inzet werd beloond, want via vrijwilligerswerk vond hij een betaalde baan bij Humanitas. Als budgetcoach helpt hij Rotterdammers met schulden. Aziz vertelt over zijn ervaringen en steekt werkzoekenden een hart onder de riem.

Sociaal wijkverhaal: Op slaapplekjacht

Elke dag staan 43 wijkteams klaar om de Rotterdammer die wel wat extra hulp kan gebruiken, weer op weg te helpen. In de rubriek 'Sociaal wijkverhaal' vind je verhalen uit het wijkteam. Over hoe zij en hun netwerk samenwerken aan een oplossing. Lees hier het verhaal van jeugdzorgwerker Jeroen Wiegmann.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl