16 december 2021 - uitgave 128

16 december 2021 - uitgave 128

20 december: webinar mentaal fit na corona: omgaan met gedachten

Op maandag 20 december van 19.30-20.30 uur verzorgt Indigo preventie een webinar Mentaal fit na corona: omgaan met gedachten. Dit webinar is speciaal voor Rotterdammers die door alle coronaperikelen last hebben stress, onzekerheid, angst of somberheid. 

13 januari: kennisatelier over kindermishandeling aanpakkken

Hulpverleners, beleidsadviseurs, managers, onderzoekers, opleiders en cliënt-vertegenwoordigers zijn welkom bij het kennisatelier van ST-RAW. Dit is de regionale kenniswerkplaats jeugd voor de regio Rijnmond. Het onderwerp is geweld en onveiligheid in gezinnen en de onlinebijeenkomst is op donderdagmiddag 13 januari van 15.00 tot 17.00 uur. Accreditatie bij SKJ is aangevraagd.

Roze sociale kaart vernieuwd

Een informatieve website voor LHBTIQ+ Rotterdammers. Dat is de vernieuwde Roze sociale kaart (RSK). Hij helpt ook Rotterdamse professionals die werken met LHBTIQ+-personen om cliënten de juiste weg te wijzen. Rotterdamse LHBTIQ+-personen kunnen met behulp van de Roze sociale kaart de weg vinden naar plekken waar ze terecht kunnen.  

Overzicht cursussen opvoeden, opgroeien en gezondheid

Er is een nieuw platform voor het gratis cursusaanbod over opvoeden, opgroeien en gezondheid in regio Rotterdam-Rijnmond.  Je vindt alle cursussen, themabijeenkomsten en webinars nu op een rijtje op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Het CJG werkte hiervoor samen met netwerkpartners en gemeenten.

Weetje voor bewindvoerders

Ben je bewindvoerder? Dan is onderstaande informatie misschien interessant voor je:

  1. Schuldregeling is geen reden tot ontheffing sollicitatieplicht
  2. Bankkosten
  3. Uitspraak rechtbank: bewindvoerder te laat na aflossing schulden
  4. Maandelijkse inhouding uitkering
  5. Rekening eindverantwoording indienen door bewindvoerder
 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl