30 november 2023 - editie 171

30 november 2023 - editie 171

Drukbezochte jubileumeditie Focusdag

Maandag 20 november vond de 10e editie plaats van de Focusdag. De inspiratie- en scholingsdag voor professionals in het sociaal domein stond dit jaar in het teken van het thema geluk. Ruim zestig zorgaanbieders namen deel aan de informatiemarkt en nog eens veertig aanbieders verzorgden een workshop/training of lezing.

Webpagina speciaal voor jongeren die 18 worden

Voor jongeren die 18 worden verandert er veel. Ze moeten en mogen vanaf hun verjaardag zelf dingen regelen. Om hen hierbij te ondersteunen is er een nieuwe webpagina. Met de webpagina krijgen (bijna) 18-jarige Rotterdamse jongeren handvatten om goed geïnformeerd en zelfstandig hun volwassen leven te beginnen.

Rotterdam slaat handen ineen om jeugdcriminaliteit te voorkomen

Het uitvoeringsprogramma Preventie met Gezag 2024 is vastgesteld door het college van B&W. Met veel jongeren gaat het goed in Rotterdam. Toch zien we dat in bepaalde wijken de criminaliteit steeds zwaarder en heftiger wordt en dat jongeren sneller betrokken zijn bij criminaliteit in vergelijking met andere leeftijdsgroepen.

Drie nieuwe jongerenhubs in Rotterdam!

Vorige week vrijdag zijn op drie plekken in Rotterdam jongerenhubs geopend. De jongerenhubs zijn geopend in De Propeller in Rotterdam-Noord, De Focus in Beverwaard en De Oleander in Feijenoord. Met de jongerenhubs willen we het gemeenschapsgevoel versterken en een platform bieden voor jongeren om zich actief in te zetten op gebieden als muziek, cultuur, sport en persoonlijke ontwikkeling.

Praat vandaag over morgen

Op maandag 18 december organiseert de gemeente Rotterdam een evenement over prettig en gezond ouder worden. Bezoekers kunnen lezingen en workshops volgen en aan interactieve sessies meedoen. Het evenement is in Rotterdam Ahoy en de toegang is gratis.

Op zoek naar een preventieve training voor jongeren rond zelfbeeld, angst, somberheid, boosheid of rouw?

Ken jij jongeren die niet goed in hun vel zitten? Indigo Preventie biedt verschillende passende trainingen voor Rotterdamse jongeren.

7 december dag van de vrijwilliger

Op 7 december 2023 is het de Dag van de Vrijwilliger. Om alle vrijwilligers, goed-doeners en impactmakers in gemeente Rotterdam te bedanken voor hun inzet, deelt vrijwilligersplatform Zorgzaam010 een digitale adventkalender uit. De cadeautjes zijn gedoneerd door het bedrijfsleven.
Verras ook jouw vrijwilligers met de gratis decemberkalender!.

Een weetje voor bewindslieden

Ook in 2024 betaalt de gemeente Rotterdam de bankkosten van bewindvoerders.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl