29 september 2022 - uitgave 145

29 september 2022 - uitgave 145

Cool Little Kids - onderzoeksproject voor verlegen en angstige kinderen

Bang voor onbekende mensen, angst om alleen te zijn, moeite met afscheid nemen: herken jij een peuter of kleuter hierin? En wonen de ouders in Rotterdam? Meld hen dan gratis en vrijblijvend aan voor het onderzoeksproject Cool Little Kids.

Herhaalprik tegen corona

Werk je met ouderen of mensen met een kwetsbare gezondheid? Of ben je zelf zorgmedewerker met patiëntcontact? Dan is het goed te weten dat de GGD Rotterdam-Rijnmond is gestart met de vernieuwde herhaalprik tegen corona. Risicogroepen en zorgprofessionals ontvangen als eersten een uitnodiging om op afspraak deze prik te halen.

Energietoeslag: help mee iedereen te bereiken

In Rotterdam hebben 83.000 huishoudens recht op de energietoeslag. Veel Rotterdammers hebben de toeslag al aangevraagd. Ongeveer 15% kent de toeslag nog niet of denkt onterecht dat zij niet in aanmerking komen, met name ouderen.  Breng de energietoeslag ook onder de aandacht, zodat we samen alle Rotterdammers bereiken.

Armoede – Zó kun jij kinderen steunen

Ondanks het koopkrachtpakket komen naar verwachting 830.000 mensen onder de armoedegrens terecht. Armoede heeft áltijd effect op de kinderen, hoe goed ouders hun best ook doen. Speciaal voor professionals in het primair onderwijs en de kinderopvang lees je hier handige tips, handreikingen, mini-cursussen en ervaringsverhalen, waarmee je kinderen kan helpen.

Aanbesteding Wmo-maatwerkondersteuning gestart

De overeenkomsten die er nu zijn voor Wmo-maatwerkondersteuning lopen eind 2022 af. Via een aanbesteding gaat de gemeente nieuwe overeenkomsten aan met aanbieders. De opdracht die hoort bij deze aanbesteding is 16 september bekendgemaakt op het aanbestedingsplatform Mercell (voorheen Negometrix).

E-learning ‘Hulp en Zorg aan Sekswerkers’

Veel hulp- en zorgverleners zijn alert wanneer ze een cliënt tegenkomen die te maken heeft met sekswerk maar weten tegelijk niet goed hoe hiermee om te gaan. Het Expertisecentrum Seksualiteit Sekswerk en Mensenhandel (ESSM) van Stichting Humanitas Rotterdam biedt hiervoor een e-learning aan voor sociale professionals.

Weetjes voor bewindvoerders

Hier vind je de weetjes voor bewindvoerders. Dit keer lees je over de energieklusser.

 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl