3 februari 2022 - uitgave 130

3 februari 2022 - uitgave 130

8 februari: webinar starten met oefenhapjes

Op dinsdagmiddag 8 februari organiseert CJG Rijnmond een webinar voor ouders van baby’s tussen de 4 en 6 maanden.  Het gaat om een  voorlichting van een uur over de eerste oefenhapjes. Kom je tijdens je werk in aanraking met ouders die interesse hebben? Maak ze dan attent op deze mogelijkheid.  

Vanaf 10 februari: leren over KOPP/KOV en rouw en verlies

Indigio preventie biedt Rotterdamse professionals dit voorjaar diverse, online deskundigheidsbevorderingen. Onderwerpen zijn aandacht voor gesprekken met kinderen van ouders met psychische problemen en/of verslaving (KOPP/KOV) en rouw en verlies. De bijeenkomsten duren twee uur.

10 februari: start cursus voor gescheiden ouders

Op dinsdag 10 februari start de eerste cursus New Beginnings. Ouders die (pas) gescheiden zijn of in scheiding liggen, leren in 10 groepsbijeenkomsten hoe zij hun kind (eren) hierin het beste kunnen begeleiden. Het resultaat is meer controle, balans en rust in het gezinsleven.

21 februari: start cursus Niet meer door het lint

Op maandag 21 februari start een cursus voor mannen die veel boosheid en frustratie voelen. Ze leren hoe zij problemen en conflicten positief kunnen oplossen, zonder verbaal of fysiek geweld. De cursus duurt 4 tot 5 maanden en telt 16 bijeenkomsten van 2 uur.

22 februari: training die helpt jongeren zich beter te voelen

Ken jij jongeren die niet goed in hun vel zitten? STARr is een groepstraining voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Samen gaan zij aan de slag met oefeningen om zich lekkerder te voelen. Er beginnen trainingen op 22 en op 24 februari.

7 maart: start opvoedcursus Pittige Jaren

Pittige Jaren is een online cursus over opvoeden. De cursus is voor ouders met kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar oud. Zijn er ouders in je omgeving die het opvoeden ook soms best lastig vinden? Wijs ze dan op deze cursus van Twinkeltje.

Reismaatje helpt ouderen reizen met het ov

Spreek jij ouderen die niet alleen met het openbaar vervoer willen of kunnen reizen maar er wel van afhankelijk zijn? Een reismaatje van Wilskracht Werkt kan ze steunen en leren om zelfstandig en zelfverzekerd op reis te gaan met het ov.

Kwikstart app helpt jongeren op eigen benen staan

Als je volwassen bent, mag je ineens van alles. Maar het brengt ook veel nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee. Denk aan het regelen van DigiD, zorgverzekering en studiefinanciering. Hoe dit moet en meer is te vinden in de Kwikstart app. De app is gratis te downloaden in de Apple Store en Google Play Store. Werk jij met jongeren van rond de 18? Vertel ze dan over Kwikstart​​​​!

Met een zorgprofessional in gesprek over corona

Spreek je in je werk Rotterdammers met algemene vragen over corona of de vaccinatie tegen corona? Dan kun je ze laten weten dat zij gratis kunnen bellen en chatten met een zorgprofessional van de landelijke GGD. Denk daarbij aan vaccinatie bijwerkingen, mogelijke gevolgen van het virus, testen of thuisblijven. Het telefoonnummer 0800 770 770 7 is dagelijks beschikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Meer informatie is te vinden op: www.vragenovercorona.nl

Weetjes voor bewindvoerders

Hier lees je dit keer over de energietoeslag. 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl