30 maart - editie 157

30 maart - editie 157

Staat van de Jeugd, editie 2022

De Staat van de Jeugd laat zien hoe kansrijk, gezond en veilig  Rotterdamse jeugdigen opgroeien. De nieuwe uitgave geeft zicht op hoe veilig jongeren thuis zijn, of zij werk hebben en hoe zij de eigen gezondheid ervaren.

Opvoedtraining Omgaan met Pubers start in mei 2023

Omgaan met Pubers is een gratis opvoedtraining voor ouders met kinderen van 10-18 jaar. Het programma bestaat uit 6 bijeenkomsten waarin de ouder/opvoeder meer inzicht krijgt in de lichamelijke en geestelijke veranderingen van zijn/haar puber. In mei 2023 starten er twee edities, waarvan 1 online.

Nieuwe ronde stimuleringsregeling voor een gezonde leefstijl

Wil je binnen een school een boost geven aan een gezonde leefstijl? Tot en met 17 april 2023 kunnen scholen in het primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs verschillende stimuleringsregelingen aanvragen bij Gezonde School.

Help de GGD aan deelnemers onderzoek HPV-vaccinatiecampagne

Hoe denken jongvolwassenen in de regio Rotterdam-Rijnmond over vaccineren tegen het HPV-virus? Dat wil de GGD graag weten. Om met communicatie en beleid gerichter aan te sluiten bij het leven van jongvolwassenen. Help jij mee de vragenlijst te verspreiden? Deelnemen kan tot en met dinsdag 11 april.

Jonge Moeder netwerkbijeenkomst op 5 april

Werk jij met Jonge moeders, dan ben je van harte welkom op 5 april. We gaan met elkaar in gesprek, er is een mooi inhoudelijk programma en we helpen elkaar om de beste en juiste hulp en steun te bieden aan Jonge moeders. 

Bezoek de tentoonstelling KIND VAN op het Kruisplein

Van 22 maart tot 11 april kun je de buitententoonstelling KIND VAN op het Kruisplein bezoeken. Ervaringsdeskundigen vertellen daar in woord en beeld wat het betekent om als kind op te groeien met een ouder met psychische of verslavingsproblemen.

Groepstrainingen Charlois in april van start: Rookvrij! Ook jij?

Er zijn nog een paar plekken vrij voor deelnemers aan de groepstrainingen ‘Rookvrij! Ook jij?’ op maandag 3 en 17 april in Charlois. De training bestaat uit 10 bijeenkomsten. 8 van de 10 mensen is na afloop gestopt! Ken jij mensen met een lager inkomen die in Charlois wonen? Maak ze dan attent op de gratis training. 

Weetjes voor bewindvoerders

Als je kwijtschelding van de gemeentelijke belasting aanvraagt voor je cliënt, heb je te maken met grenzen aan vermogen waarboven geen kwijtschelding mogelijk is.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl