12 augustus 2021 - uitgave 119

12 augustus 2021 - uitgave 119

1 september: start online cursussen Opvoeden en Zo

Ken je ouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar die het lastig vinden om duidelijke regels en grenzen te stellen? Wijs hen dan op de online cursussen Opvoeden en Zo.

6 september: online cursus Omgaan met pubers

Ken je ouders met een leuke puber in huis, maar zijn er soms conflicten en spreken ouder en puber niet meer dezelfde taal? In de online cursus Omgaan met pubers leren ouders het contact met hun puber te houden en ze beter te begrijpen.

Gratis Rotterdampas en handig boekje voor 18-jarigen

Alle Rotterdamse jongeren die dit jaar achttien worden of zijn geworden, krijgen deze maand een gratis Rotterdampas en het boekje ‘Bijna 18. Alles wat je wilt weten als je 18 wordt.’ in de brievenbus. Hiermee wil de gemeente Rotterdam jongeren na een moeilijk coronajaar een steuntje in de rug geven en een extraatje bieden.

Expertise Team Financiën en Jongerenloket samen tegen schulden

Ludmila Lopes de Brito is trajectbegeleider bij het Expertise Team Financiën en Constantia Baag is jongerenconsulent bij het Jongerenloket Jongerenperspectieffonds. Ludmila: 'Door onze samenwerking worden jongeren met geldzorgen op meerdere gebieden geholpen.'

Sociaal wijkverhaal: ‘Erger voorkomen’

Elke dag staan 43 wijkteams klaar om de Rotterdammer die wel wat extra hulp kan gebruiken, weer op weg te helpen. In de rubriek 'Sociaal wijkverhaal' vind je verhalen uit het wijkteam. Over hoe zij en hun netwerk samenwerken aan een oplossing. Lees hier het verhaal van jeugd en gezinscoach Maaike Schipper.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl