11 maart 2021 - uitgave 108

11 maart 2021 - uitgave 108

16 maart: start cursus voor ouders van dreumesen

Dreumesen zijn tussen de een en twee jaar oud en willen veel dingen zelluf doen. Maar omdat ze niet goed kunnen praten gaan ze vaak gillen en krijgen ze driftbuien. Ken je ouders in die situatie die wel wat hulp kunnen gebruiken? Dan is de cursus van Twinkeltje misschien wel iets voor hen.

16 maart: start programma Opgroeien met Liefde

Wat hoort een 7-jarige te weten over seks? Hoe leer je kinderen grenzen aangeven? En wat als je kleuter steeds ‘piemel’ en ‘poep’ roept in gezelschap? Voor ouders die het lastig vinden om het juiste moment te vinden om hierover te praten, biedt het programma Opgroeien met liefde uitkomst.

18 maart: start cursus omgaan met pubers

Ken je ouders die hun puber niet altijd goed begrijpen? Die willen weten wat er in het hoofd van hun puber omgaat? Waarom het niet gek is dat de kamer van hun puber zo’n puinhoop is? Voor deze ouders hebben is de cursus Omgaan met Pubers geschikt.

Resultaten tien maanden Mantelfoon

‘Hoe regel ik de zorg voor mijn moeder?’ en ‘Hoe kan ik een mantelzorgvergoeding aanvragen?’. Dit waren, sinds de oprichting, veel gestelde vragen aan Mantelfoon, het steunpunt voor mantelzorgers. Daarnaast belden Mantelzorgers de afgelopen tien maanden met vragen over geldzaken en wonen.

Q&A-sessies voor zij-instromers onderwijs

Heb jij ambitie om aan de slag te gaan als Rotterdamse leraar in het basis- of (voortgezet) speciaal onderwijs? Meld je dan aan voor één van de digitale Q&A-sessies op 30 maart, 15 april of 11 mei. Een sessie duurt van 19.00 tot 20.00 uur. 

Cursus Discriminatie & Inclusiviteit voor teams

Doe met een team van professionals of vrijwilligers mee aan de korte cursus Discriminatie & Inclusiviteit. Leer hoe emoties, gedachten en gedrag bij discriminatie werken. En hoe je met die kennis je voordeel kan doen in jouw werk.

Help ons een enquête onder vrijwilligers te verspreiden

Werkt jouw organisatie met Rotterdamse vrijwilligers? Dan kan de gemeente Rotterdam je hulp goed gebruiken. We willen namelijk graag weten of vrijwilligers zich gewaardeerd voelen en zoeken deelnemers aan een enquête hierover.     

Wil jij mensen met psychische problemen beter helpen?

Schrijf je dan in voor de cursus Met kennis van mentale gezondheid van Avant Sanare. Je leert hoe je eenzaamheid, somberheid, depressie en andere psychische problemen herkent en wat je kan doen! De cursus is speciaal ontwikkeld voor teams van professionals, vrijwilligers en bedrijven.

Sociaal wijkverhaal: De dood herenigt

Elke dag staan 43 wijkteams klaar om de Rotterdammer die wel wat extra hulp kan gebruiken, weer op weg te helpen. In de rubriek 'Sociaal wijkverhaal' vind je verhalen uit het wijkteam. Over hoe zij en hun netwerk samenwerken aan een oplossing. Lees hier het verhaal van Abdelaziz el Hachioui.  

Weetjes voor bewindvoerders

In dit artikel leest je over:

  1. Het besluit om de bankkosten voor beschermingskosten over 2020 en 2021 zonder aanvraag te vergoeden.
  2. Het adviesrecht voor gemeenten bij schuldenbewinden.
  3. Klanten per mail aanmelden bij de KBR.  
 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl