30 mei - uitgave 138

30 mei - uitgave 138

9 juni: train de Trainer GO-WIN migrantenouderen

Indigo preventie verzorgt op donderdag 9 juni een train de trainer Gezond Oud Worden In Nederland (GO-WIN) voor ouderenwerkers, welzijnswerkers en andere professionals die met migrantenouderen werken. In deze training leer je hoe je zélf de GO-WIN cursus kunt uitvoeren.

 

9 juni: ST-RAW Kennisatelier maatwerk in pleeggezinnen

In 2020 en 2021 is de pilot Pleegzorg Maatwerk uitgevoerd. Tijdens het kennisatelier Het belang van maatwerk in pleeggezinnen op donderdagmiddag 9 juni wordt de evaluatie hiervan gepresenteerd. Pleegouders en pleegzorg-begeleiders delen hun ervaringen. Ben je of ken je iemand die dit interessant vindt, lees dan verder voor de aanmeldinformatie. 

15 juni: ZOOmeravond in Blijdorp voor zorgprofessionals

Op woensdag 15 juni zijn Rotterdamse zorgmedewerkers vanaf 15.00 uur van harte welkom op de ZOOmeravond van Diergaarde Blijdorp. Hiermee wil de gemeente Rotterdam namens zijn inwoners waardering tonen voor het harde werken van zorgmedewerkers, onder andere tijdens de coronaperiode.

16 juni: congres Nieuwe Rotterdammers Denken Doen Beslissen Mee

Hoe kan het Rotterdamse werkveld nog beter aansluiten bij de belevingswereld en de vraagstukken van statushouders zelf? Dat is de belangrijkste vraag van het congres ‘Nieuwe Rotterdammers Denken Doen Beslissen Mee’. Ook wordt aandacht besteed aan de organisatie van opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Je bent welkom op donderdag 16 juni in Debatpodium Arminius.

23 juni: symposium KOPP/KOV

Ben je (aankomend) professional binnen de GGZ, zorg, onderwijs of welzijn? Wees dan welkom bij een online symposium over kinderen van ouders met psychische problemen/kinderen van ouders met verslavingsproblemen (KOPP-KOV.  De bijeenkomst is op donderdagmiddag 23 juni.

Opening informatieloket Ouders & Scheiding

Op woensdag 15 juni opent het informatieloket Ouders & Scheiding in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Ouders die willen scheiden of gescheiden zijn kunnen met allerlei vragen over hun (ouderschap na) scheiding terecht bij ervaren consulenten en pedagogen.

 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl