19 januari 2023 - uitgave 152

19 januari 2023 - uitgave 152

Vaccinatiecampagne HPV voor 19- t/m 26-jarigen (m/v)

In januari ontvangen 19 tot en met 26-jarigen een oproep voor de HPV-vaccinatie. Mannen krijgen deze oproep voor de eerste keer. HPV staat voor humaan papillomavirus, een virus dat kanker kan veroorzaken.  Onder andere baarmoederhalskanker en mond- en keelkanker. De vaccinatie beschermt daartegen. Hij bestaat uit twee prikken die in 2023 kosteloos zijn voor deze leeftijdsgroep. 

Praten over een kinderwens is zo belangrijk

Nu Niet Zwanger ondersteunt mensen bij het maken van een bewuste keuze om wel of niet kinderen te krijgen in de huidige, kwetsbare, situatie. Zodat niemand onbedoeld zwanger hoeft te raken. Nu Niet Zwanger bestaat nu 5 jaar in Rotterdam. Speciaal voor dit lustrum delen we in deze rubriek inspirerende praktijkverhalen van onze partners van hulpverleningsorganisaties.

Bijeenkomst Vitale mantelzorgers op de werkvloer

Een op de vier werknemers zorgt voor een familielid, vriend of buur. Zij zijn mantelzorger. Deze combinatie van werk en mantelzorg gaat meestal goed, maar kan ook uitdagend zijn. De gemeente Rotterdam wil werkgevers, waaronder zorgprofessionals, stimuleren om de combinatie werk en mantelzorg beter mogelijk te maken. Hiermee kan overbelasting of uitval van mantelzorgers worden voorkomen.

Speciale aandacht voor kinderen met een zieke broer of zus

Ken jij of werk jij met kinderen van 8-12 jaar die extra steun kunnen gebruiken omdat ze een broer of zus hebben met een (psychische) ziekte, aandoening, beperking of handicap? Meld ze dan aan voor Billy Boem Brussen-groep.

De band tussen ouder en baby of peuter versterken

De eerste maanden/jaren met een kind kunnen heel pittig zijn voor een ouder of gezin. Zeker als er ook psychische problemen bij de ouder spelen of als een ouder niet lekker in zijn/haar vel zit. Ouders leren bij de ouder-baby interventie (3 maanden – 1 jaar) of ouder-peuter interventie (1- 4 jaar) de band met hun kind te versterken.

Weetjes voor bewindvoerders

De gemeente kent de bijzondere bijstand voor de kosten van bewindvoering voor onbepaalde tijd toe.  

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl