Online wegwijzer VGZ zorgverzekering voor professionals

Als professional help je je cliënt misschien ook met zaken rondom de zorgverzekering, zoals facturen declareren. Is je cliënt verzekerd via het VGZ Rotterdampakket, bekijk dan voor hulp hierbij de online wegwijzer voor professionals. De gemeente Rotterdam werkt nauw samen met VGZ om het Rotterdampakket te kunnen aanbieden. Het gezamenlijke doel? Rotterdammers met een laag inkomen die veel zorg nodig hebben zoveel mogelijk zekerheid bieden. 

De online wegwijzer geeft informatie over:

  • Schulden en premieachterstand:
  • Zorg regelen voor een ander
  • Digitaal declareren
  • Het preventiebudget. Lees hier meer over preventieve cursussen zoals beweegplus en de slaaptraining die verzekerden kunnen volgen.

Voordelen Rotterdampakket
Een voordeel van het Rotterdampakket is bijvoorbeeld dat mensen in plaats van € 385,- nog maar € 50,- eigen risico betalen. Hierdoor ontvangen Rotterdammers met deze zorgverzekering vrijwel geen nota’s meer en blijven zo financieel stabiel. De gemeente betaalt € 132,- per jaar mee aan de zorgpremie als mensen een laag inkomen hebben. Ook kunnen bijstandsgerechtigden de zorgpremie automatisch laten verrekenen met hun uitkering.

Er zijn ruim 61.000 Rotterdammers met het VGZ Rotterdampakket.

Meer informatie
Meer informatie over het VGZ Rotterdampakket vind je op de website van de gemeente.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl