11 november: deskundigheidsbevordering KOPP/KOV-kinderen

Zie jij de kinderen van jouw cliënt of patiënt met psychische problemen of verslavingsproblemen (KOPP/KOV)? Ook als er nog geen problemen zijn? Leer meer over het belang hiervan tijdens de deskundigheidsbevordering op donderdagmiddag 11 november.

Jaarlijks zijn er in Rotterdam-Rijnmond zo’n 42.912 kinderen van ouders met psychische problemen/verslavingsproblemen. Zij lopen twee tot drie keer meer risico om zelf ook psychische problemen te ontwikkelen dan kinderen van ouders zonder deze problemen. Ook doen ze vijf keer zo vaak een beroep op gespecialiseerde jeugd-GGZ dan kinderen van ouders zonder deze problemen. Tot slot lopen deze kinderen twee tot drie keer zoveel risico op kindermishandeling in de thuissituatie als andere kinderen.

In Rotterdam heeft onderzoek bovendien aangetoond dat een KOPP/KOV kind zijn de op een-na-belangrijkste factor is voor risico op problemen op latere leeftijd. Van vroegtijdig schoolverlaten tot criminaliteit.

Programma deskundigheidsbevordering                                                                               

  • Introductie
  • Risico- & beschermende factoren
  • Hoe signaleer je en waar moet je op letten?
  • Welke vragen kun je stellen?
  • Handvatten om als professional zelf aan te reiken aan een gezin
  • Regionale verwijzing Indigo & Youz

Wat levert het op?

  • Het kan het herstel van ouders bevorderen als zij en hun kinderen handvatten krijgen voor het omgaan met de psychische problemen van ouders in de thuissituatie.
  • Je kunt intergenerationele overdracht doorbreken door aandacht te hebben voor de ‘kinderen van’.

Datum en tijd
De training is op donderdag 11 november van 13:30 -15:30 uur. Hij gaat door bij minstens 8 inschrijvingen en vindt plaats via MS teams. Bij veel aanschrijvingen volgen nieuwe data.

Meer informatie en aanmelden
Aanmelden kan per telefoon: 088 357 17 00 of per mail: preventie@indigorijnmond.nl

Vermeld in het onderwerp: aanmelden KOPP deskundigheidsbevordering.
Indigo kan deze training in Rotterdam op een ander moment ook alleen voor jou en je collega’s verzorgen.  

Kijk op de website voor meer informatie.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl