5 september: start programma voor jongeren die willen werken aan hun toekomst

In september start een trainingsprogramma voor jongeren die het beste uit zichzelf willen halen en tegelijk iets goeds willen doen voor de maatschappij. Gedurende een half jaar gaan jongeren onder persoonlijke begeleiding aan de slag met hun ontwikkeling en hun toekomst.

Het trainingsprogramma genaamd GLOW UP! heeft twee programma’s waar jongeren uit kunnen kiezen.

  • Het programma Impact Ondernemen bestaat uit workshops, trainingen en coaching rondom onder meer sociaal ondernemen, zelfontwikkeling, growth mindset.
  • Bij het Do good & Feel good programma leggen jongeren de focus op hun persoonlijkheid en kwaliteiten. Jongeren worden begeleid door een loopbaancoach bij het maken van hun toekomstdroom en ontwikkelen zichzelf en hun vaardigheden.

Voor alle Rotterdamse jongeren
MDT GLOW UP! is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd en vergt 20 uur per week inzet, gedurende een half jaar. Het programma is ook uitermate geschikt voor jongeren die baat hebben bij intensieve, persoonlijke begeleiding. Deelname is kosteloos voor alle Rotterdamse jongeren. Na afronding ontvangen de jongeren een erkend MDT-certificaat.

Aanmelden lichting september
Ken je een jongere die perfect bij dit programma past? Meld diegene dan aan voor een van de informatiebijeenkomsten op maandag 11 juli of dinsdag 23 augustus. Aanmelden voor het trainingsprogramma kan tot 1 september. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl