Training voor jeugdigen die een dierbare zijn verloren

Ken jij in jouw omgeving een jeugdige van 8-18 jaar die zijn vader, moeder, broer(tje) of zus(je) is verloren en gun jij dit kind een plek in een lotgenotengroep met kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt? Meld ze dan aan voor de Kinderen/Jongeren En Rouw Samen groep.

De Kinderen En Rouw Samen (KERS) groep richt zich op kinderen tussen de 8 en 12 jaar die een ouder, broer(tje) of zus(je) zijn verloren door overlijden. De jongeren en Rouw samen (JERS) is voor jongeren van 12 t/m 18.

Programma
In 8 bijeenkomsten van 1,5 uur staan we met de jeugdigen stil bij thema’s als rouw, troosten, steunen, herinneringen, afscheid, gevoelens en gedachten. Thema’s die een rol spelen in een rouwproces. We gaan met elkaar aan de slag met het maken van opdrachten uit een herinneringsboek of creatieve opdrachten zoals het maken van trooststenen of een herinneringsdoos. Vooral luisteren we naar elkaars verhaal en bespreken we gevoelens die bij de kinderen en jongeren spelen.

Voor ouders
Voor ouder(s) wordt een ouderbijeenkomst georganiseerd waar zij informatie krijgen over hoe rouw werkt bij jeugdigen en waar zij hun vragen over het rouwproces kunnen stellen.

Datum en tijd
KERS in Rotterdam Noord start op 26 september van 15:30-17:00 uur

KERS in Rotterdam Zuid start op 26 september van 15:30-17:00 uur

JERS in Rotterdam Zuid start op 26 september van 17:00-18:30 uur

Aanmelden en meer informatie
Meld je aan door een e-mail te sturen naar preventie@indigorijnmond.nl of te bellen naar 088-3571700. Of meld je online aan viaKinderen en rouw samen (KERS) | Indigo (indigowest.nl) of Jongeren en rouw samen (JERS) | Indigo (indigowest.nl)

Meedoen is kosteloos voor Rotterdammers.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl