Weetjes voor bewindvoerders

Hier vind je de weetjes voor bewindvoerders. Dit keer lees je over de energieklusser.

 

Nieuw gemeentelijke initiatief: De energieklusser
De gemeente Rotterdam heeft een digitaal loket geopend waar Rotterdammers in een financieel lastige situatie en met een laag inkomen een energieklusser kunnen aanvragen. In sommige situaties kan dit een besparing van wel € 200 per jaar op de energielasten opleveren. Het aanbod vanuit de gemeente loopt in ieder geval tot eind 2023. 

Energieklusser
De energieklusser komt kosteloos bij Rotterdammers thuis en past direct kleine bespaarmaatregelen toe. Denk hierbij aan: kierdichting, radiatorfolie, LED-lampen etc. Daarnaast krijgen Rotterdammers tips waarmee ze direct zelf aan de slag kunnen met besparen.
Voor de duidelijkheid: de gemeente Rotterdam betaalt de energieklussers en de materialen die zij gebruiken. Het kost de Rotterdammer die hiervoor in aanmerking komt niets.

Klanten aanmelden
Klanten aanmelden kan via Energieklusser aanvragen | Rotterdam.nl

Voor wie is de energieklusser?
Voor alle Rotterdammers met een laag inkomen is de energieklusser kosteloos aan te vragen.  Dit is de groep die ook in aanmerking komt voor de energietoeslag. Het gaat om Rotterdammers met een inkomensgrens van 140% van het minimuminkomen. Hoeveel dat is, is afhankelijk van de situatie. Op deze pagina staat hier meer over. 

Wilt u uw klanten hiervoor (helpen) aanmelden zodat de groep Rotterdammers in de meest kwetsbare situatie zo snel mogelijk worden geholpen?

Heel erg bedankt!

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl