Weetjes voor bewindvoerders

Ben je bewindvoerder? Dan is onderstaande informatie misschien interessant voor je:

1. Aanmelden bij Gers met Geld
2. Geldzorgen: de regelingen op een rij

1. Aanmelden bij Gers met Geld
Wil je iemand aanmelden voor Gers met Geld? Doe dit dan ongeveer 5 maanden voordat je het bewind wilt opheffen. Houd wel rekening met een verwerkingstijd bij de rechtbank

Wat zijn de vervolg stappen?

Fase 1: De intakefase. Deze fase duurt ongeveer 4 weken. Hierin wordt onderzocht wat de cliënt nodig heeft.

Fase 2: De begeleidingsfase.De cliënt staat nog steeds onder bewind. Gedurende 4 tot 6 maanden wordt de cliënt begeleid. In deze fase kan ook het nazorgplan worden opgesteld.

Fase 3: De nazorgfase.In deze fase wordt het verzoek tot opheffing van het bewind ingediend en uitgesproken. Bij voorkeur wordt de opheffing aan het begin van de nazorgfase uitgesproken. Zo kan Gers Met Geld ondersteunen bij de overgang naar zelfstandig beheer.

2. Geldzorgen: de regelingen op een rij
De gemeente Rotterdam heeft een nieuwe webpagina Geldzorgen; Geldzorgen | Rotterdam.nl Op deze pagina vind je heel overzichtelijk alle regelingen die wij de Rotterdammers kunnen aanbieden op een rijtje.

Of het nu gaat om AOW tegoed, gratis OV, Zwagerschap en geldzorgen of Studietoeslag. Als bewindvoerder vind je hier een makkelijk overzicht van alle actuele regelingen. Handig voor Rotterdammers, maar ook heel nuttig voor jou als bewindvoerder.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl