Vaccinatiecampagne HPV voor 19- t/m 26-jarigen (m/v)

Vaccinatiecampagne HPV voor 19- t/m 26-jarigen (m/v)


Werk je met mensen van deze leeftijd? Help ons dan door dit te bespreken of ze hierop attent te maken.

Whatsappen
Om iedereen in onze regio zo goed mogelijk te informeren, organiseert GGD Rotterdam-Rijnmond extra voorlichtingsactiviteiten.  Ook kunnen jongeren via whatsapp hun vragen stellen.

Afspraak maken  
Inwoners die een oproep ontvangen, kunnen op twee manieren een afspraak maken:

  • Online: via hpvafspraak.nl (inloggen met DigiD).
  • Telefonisch: 0800 – 1608 (houd ID-bewijs bij de hand).

Waar prik halen?
Deze vaccinatie is te krijgen op diverse locaties in de regio, zie de website van GGD Rotterdam-Rijnmond.

Landelijke campagne
Uit onderzoek blijkt dat jongvolwassenen weinig weten over de mogelijke gevolgen van het HPV-virus en over de vaccinatie. Op woensdag 11 januari startte daarom een landelijke campagne met de slogan: Met 1 vaccin beschermd tegen 6 soorten kanker. Jongeren krijgen de oproep zich goed te informeren over HPV en de vaccinatie. Ze kunnen hierbij onder andere gebruik maken van de HPV-keuzehulp.

Wie doet wat?
In de regio Rotterdam-Rijnmond krijgen ruim 100.000 jongvolwassenen een oproep van het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. De GGD Rotterdam-Rijnmond voert deze vaccinatiecampagne in onze regio uit. Het is voor het eerst dat de GGD deze vaccinatie op deze schaal aanbiedt. Het CJG-Rijnmond verzorgt de HPV-vaccinatie voor jongeren tot en met 18 jaar in de regio.

Meer informatie
Meer weten over HPV en de HPV-vaccinatie? Lees meer op de website van het RIVM.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl