Eerste hulp bij medewerkers met Geldzorgen

Hoe kunnen werkgevers hun medewerkers met geldzorgen helpen? Na een pilot bij Aafje Hulpthuis, een zorgorganisatie die huishoudelijke ondersteuning levert, heeft de gemeente Rotterdam een handreiking gemaakt. In de digitale folder staan tips, uitleg en verwijzingen naar hulpinstanties.

Signaleren, bespreekbaar maken en begeleiden
In Rotterdam komen geldzorgen bij bijna 15% van de huishoudens voor. Die zorgen gaan ook mee naar het werk. Op de werkvloer zijn geldzorgen vaak snel merkbaar. Als het lukt om iemand met geldzorgen in een vroeg stadium te begeleiden naar de juiste hulp, dan is dat positief voor de medewerker zelf, de thuissituatie en het werk. Want hoe eerder geldzorgen worden aangepakt, hoe eerder iemand weer financieel fit is

Download de handreiking
Een werkgever heeft hiermee de belangrijkste informatie op een rijtje en kan hier meteen mee aan de slag. De handreiking ‘Eerste hulp bij geldzorgen van medewerkers’ is gratis te downloaden.

Hulp bij geldzorgen
De gemeente Rotterdam is er voor Rotterdammers met geldzorgen, zij kunnen aankloppen bij de Vraagwijzer of bellen naar 14 010. Op de website www.rotterdam.nl/geldzorgen staat meer informatie over regelingen en toeslagen. Ondernemers met geldzorgen kunnen op www.ondernemen010.nl/geldzorgen terecht.

 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl