Maak kennis met het vrijwilligersplatform van Rotterdam: Zorgzaam010

Zorgzaam010 is het  platform van, door en voor alle inwoners van Rotterdam. Samen maken we onze stad! Sinds 2016 verbinden we met dit platform tienduizenden Rotterdammers. Want iedereen heeft wel eens een helpende hand nodig en iedereen kan iets goeds doen voor een ander of onze stad. Zo worden we samen nog sterker en Rotterdam nog mooier. 

 

Wat doet Zorgzaam010?
Zowel inwoners als (vrijwilligers)organisaties kunnen op Zorgzaam010 hun vraag of aanbod plaatsen. Structureel of incidenteel, klein of groot. Heeft u een client die hulp, ondersteuning of gezelschap nodig heeft?  Op het platform verzamelen we alle vragen uit de stad en e-matchen we deze aan Rotterdammers die voor een ander klaar willen staan.

Naast het matchen van vraag en aanbod kunt u nog veel meer vinden  op het platform. Zo is er een kennisbank met inspiratie, en zijn er tips en antwoorden te vinden op belangrijke vragen die relevant zijn voor jou als maatschappelijke organisatie en professionals. Ook vind je op Zorgzaam010 cursussen, workshops, e-learnings en bijeenkomsten. Deze worden  georganiseerd voor vrijwilligers, mantelzorgers en andere doelgroepen op het gebied van vrijwilligerswerk en burenhulp in de gemeente Rotterdam

Impact die we maken
Al 25.165 Rotterdammers registreerden zich op dit platform. Dit resulteert erin dat er op het moment elke minuut een match gemaakt wordt tussen vrager en aanbieder. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen de hulp krijgt die nodig is.

Wat kan het platform voor jou als zorgprofessional betekenen?
Ken jij iemand die graag aan de slag zou willen gaan als vrijwilliger of zelf hulp nodig heeft? Wijs diegene dan op het platform Zorgzaam010 of plaats zelf een oproep namens een client.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl