'Jonge mantelzorgers cijferen zich vaak weg'

Fotograaf Vera Duivenvoorden (35) groeit op als jonge mantelzorger, nu fotografeert ze jongeren in een soortgelijke situatie. “Deze jongeren worden te vaak vergeten. Vaak beseffen jongeren door het horen en zien van de beeldverhalen voor het eerst: 'dit gaat ook over mij'.”

Er is nog te weinig aandacht voor jongeren die samenleven met iemand die extra zorg nodig heeft, vindt Vera Duivenvoorden. En dat terwijl Nederland bijna een half miljoen jongeren tussen de 16 en 24 jaar telt die zichzelf ‘jonge mantelzorger’ zouden mogen noemen.

Zie je mij?

 

Zie je mij? Hoe is het om op te groeien als jonge mantelzorger? Vera volgde vijf jongeren – Bieneke, Julian, Jeltje, Kai en Hanane – op zoek naar een antwoord. Samen met Vera, die persoonlijk ook met deze vraag geconfronteerd wordt, nemen de jongeren je mee in hun leefwereld en laten je zien hoe het is om samen te leven met iemand die extra zorg nodig heeft. Hoe vinden zij de ruimte voor hun eigen ontwikkeling? Waarin maakt het je rijker en wat zijn de moeilijkheden? Hoe zorg je er voor dat je niet onzichtbaar wordt?

Lees het hele verhaal op: 'Jonge mantelzorgers cijferen zichzelf vaak weg' | KRO-NCRV

Oproep

Ken jij een jonge mantelzorger of hoor jij zelf bij die half miljoen jonge mantelzorgers? Herken jij je in het verhaal van Vera of de jongeren die zij fotografeert? We horen graag je ervaringen. Kijk op Deel jouw ervaring | KRO-NCRV

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl