Campagne Dementie & mantelzorg gestart

‘Mijn moeder belt me met de afstandsbediening. Daarmee krijgt ze me niet te pakken. Dus ga ik een paar keer per dag bij haar langs om te kijken of het wel goed gaat.’ Eva’;s moeders heeft dementie en Mantelfoon ondersteunde Eva. In juni startte een campagne om Matelfoon onder de aandacht te brengen van mantelzorgers zoals zij.

‘We proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van mantelzorgers’, aldus Merel van der Sar van Mantelfoon.

Tot 21 juli zijn er radiocommercials op Radio Rijnmond. Uitingen zijn zichtbaar op wachtkamerschermen bij huisartsen en er hangen posters in ziekenhuizen. Bovendien wordt het thema uitgediept via @Mantelfoon op social media.

Eva’s & Mantelfoon
Eva: ‘Er kwam veel op me af toen mijn moeder de diagnose dementie kreeg. Ineens kwamen we in een mallemolen terecht, van ziekenhuisbezoeken tot gekke situaties thuis. Ik ben heel blij dat Mantelfoon er is, zij hebben meegekeken welke hulp en ondersteuning er in onze situatie passend was. Ik heb nu overzicht, we hebben een casemanager en ik heb af en toe tijd voor mezelf.’

Overbelasting voorkomen
Juist als er sprake is van dementie, ligt overbelasting bij mantelzorgers op de loer. Terwijl iedereen overbelasting zoveel mogelijk wil voorkomen. Mantelfoon helpt mantelzorgers verder.  Mantelfoon is 24/7 gratis bereikbaar via 0800 – 777 33 33. Chatten kan ook, via www.mantelfoon.nl.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl