Wij(k): het magazine over de wijkteams

Het magazine Wij(k) is uit.  Wij(k) geeft een inkijkje in het werk van het wijkteam en de samenwerking met het wijknetwerk. Het magazine staat vol verhalen, anekdotes, weetjes, feiten en cijfers. Partners in de wijken en de wijkteammedewerkers zelf ontvingen een exemplaar. 

Wethouder Sven de Langen overhandigde vorige week het eerste exemplaar van Wij(k) aan wijkteammedewerker Abdelaziz el Hachioui. Abdelaziz: ‘Ik kan het probleem niet altijd oplossen. Soms ben ik al blij als ik ervoor kan zorgen dat de situatie stabiel blijft en niet escaleert. Daar gaat het uiteindelijk om in mijn vak: ik wil de stress voor bewoners verminderen.’

Wij(k)
Het wijkteam helpt jaarlijks duizenden Rotterdammers die door partners, zoals bijvoorbeeld de Vraagwijzer, het CJG of de huisarts zijn doorverwezen naar het wijkteam. Het magazine Wij(k) geeft een inkijkje in het werk van het wijkteam en de samenwerking met het wijknetwerk. Bekijk hier het magazine Wij(k).

Wijkteam
Ruim achthonderd wijkteammedewerkers werden in 2015 in het diepe gegooid. De gemeente Rotterdam werd verantwoordelijk voor een groot deel van de sociale zorg. Die zorg moest dicht bij de Rotterdammer georganiseerd worden en aandacht hebben voor iedere unieke situatie. Daarom startten we met de wijkteams. Rotterdammers kunnen nu terecht bij een van de 43 teams van professionals, bij hen in de buurt, voor jeugdhulpverlening, schuldhulp, geestelijke gezondheidszorgen meer. In de wijkteams werken zorgprofessionals van verschillende organisaties samen, om de beste hulp te bieden aan kwetsbare Rotterdammers.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl