Gratis Rotterdampas en handig boekje voor 18-jarigen

Alle Rotterdamse jongeren die dit jaar achttien worden of zijn geworden, krijgen deze maand een gratis Rotterdampas en het boekje ‘Bijna 18. Alles wat je wilt weten als je 18 wordt.’ in de brievenbus. Hiermee wil de gemeente Rotterdam jongeren na een moeilijk coronajaar een steuntje in de rug geven en een extraatje bieden.

Veel jongeren hebben een moeilijke periode achter de rug. Door de lockdown konden ze een tijdlang niet naar school of sporten, zagen ze hun vrienden minder en vaak raakten ze ook hun baantje kwijt. Met de Rotterdampas wil de gemeente iets positiefs bieden en jongeren stimuleren er weer op uit te gaan en elkaar te ontmoeten. Met de Rotterdampas kunnen jongeren gratis of met korting leuke dingen in en om Rotterdam doen. Zoals sporten, naar de film, het zwembad of museum. Daarnaast staat er op de pas een cadeautegoed van 25 euro dat ze kunnen besteden bij geselecteerde winkels.

Tips en steun
Jongeren die in 2021 achttien worden krijgen tegelijkertijd met de Rotterdampas het boekje ’Bijna 18. Alles wat je wilt weten als je 18 wordt.’ In het boekje staat actuele informatie over wat je mag wanneer je 18 bent, maar ook dingen die je moet regelen. Daarnaast staan er tips in over onder andere geldzaken en huisvesting. Er staat ook informatie in  over hulpinstanties en regelingen voor jongeren die extra steun zoeken. Het boekje vergroot op deze manier hun zelfredzaamheid en helpt hen sterker uit de coronacrisis te komen. Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met het Nibud, het jongerenteam 18-/18+ en het Jongeren Informatie Punt.

Rotterdam. Sterker door jongeren
De gratis Rotterdampas is een van de maatregelen uit het herstelplan Rotterdam. Sterker door jongeren. Gemeente Rotterdam heeft dit plan samen met jongeren en organisaties in de stad gemaakt om jongeren tijdens en na de coronacrisis te ondersteunen.

Digitaal exemplaar
Een digitaal exemplaar van het boekje is op te vragen via vragenRotterdampasMO@rotterdam.nl.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl