Expertise Team Financiën en Jongerenloket samen tegen schulden

Ludmila Lopes de Brito is trajectbegeleider bij het Expertise Team Financiën en Constantia Baag is jongerenconsulent bij het Jongerenloket Jongerenperspectieffonds. Ludmila: 'Door onze samenwerking worden jongeren met geldzorgen op meerdere gebieden geholpen.'

Hulp op meerdere fronten
Via het wijkteam kwam Ludmila in contact met een jonge vrouw die er helemaal alleen voor stond. Ze had geen eigen huis en sliep afwisselend bij haar tante of oma op de bank. Het wijkteam kon helpen met het aanvragen van een uitkering. Ludmila bouwde een vertrouwensband met de jonge vrouw op en ondersteunde haar. Daarnaast meldde Ludmila haar aan bij het Jongerenperspectieffonds, zodat ze op meerdere fronten geholpen kon worden. De vrouw werkte, maar had hoge schulden. Al haar geld ging op aan de afbetalingen. Door de samenwerking tussen het Expertise Team Financiën en het Jongerenloket wordt de jonge vrouw nu op meerdere gebieden geholpen. Stichting Corridor heeft haar ondersteund bij haar psychische problemen en bij het vinden van huisvesting. De jonge vrouw heeft nu een beter financieel overzicht en zit lekker in haar vel.

Meer informatie
Bekijk de video over deze succesvolle samenwerking tussen het Expertise Team Financiën en het Jongerenloket. Meer informatie over de Rotterdamse schuldenaanpak vind je op de website.

Aanmelden
Een cliënt aanmelden voor schuldhulpverlening? Neem contact op met de Vraagwijzer via 14 010. Is de cliënt tussen de 18 en 26 jaar? Mail dan naar info@jongerenloket.rotterdam.nl.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl