Start nominatieperiode Rotterdamse Kinderrechten Award!

Vanaf 1 september 2021 kunnen er weer mensen en organisaties genomineerd worden voor de Rotterdamse Kinderrechten Award. Kijk in je omgeving wie er in aanmerking komt en leg uit dat mensen hen kunnen nomineren!

Met de Rotterdamse Kinderrechten Award vraagt de gemeente aandacht voor de rechten van het kind. Hiervoor zetten we graag een drietal organisaties én een drietal mensen in het zonnetje die met hun initiatieven bijdragen aan het gezond en veilig opgroeien van kinderen tussen 0 en 18 jaar in de gebieden van Rotterdam. Naast de Rotterdamse Kinderrechten Award ontvangen de winnaars een mooi geldbedrag.

Wie maken er kans?
Denk aan een buurtbewoner die een veilige plek biedt aan een kind dat het thuis moeilijk heeft. Een leraar die online pesten onder jongeren tegengaat. Een organisatie die sportactiviteiten in de wijk organiseert, zodat kinderen even weg zijn uit een onveilige thuissituatie. Of een stichting met een sport- en spelaanbod voor jongeren die niet met het reguliere aanbod kunnen meedoen.

Voorwaarden
De genomineerde organisatie of persoon moet zich nu al vrijwillig met het initiatief inzetten voor kinderen in de gebieden van Rotterdam en dit ook willen blijven doen. Ook moet de genomineerde organisatie of persoon gevestigd zijn/wonen in Rotterdam.

Ambtenaar? Tip je omgeving!
Ben je ambtenaar? Dan mag je niet zelf nomineren. Maar je kan wel helpen door je omgeving te informeren. Dus vertel je buurman, moeder en neefje over de Rotterdamse Kinderrechten Award. En vraag ze om hartverwarmende initiatieven die bijdragen aan het gezond en veilig opgroeien van kinderen in Rotterdam te nomineren.

Meer informatie
Nomineren kan tot 15 oktober 2021. Kijk voor meer informatie op de website.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl