Kwikstart app helpt jongeren op eigen benen staan

Als je volwassen bent, mag je ineens van alles. Maar het brengt ook veel nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee. Denk aan het regelen van DigiD, zorgverzekering en studiefinanciering. Hoe dit moet en meer is te vinden in de Kwikstart app. De app is gratis te downloaden in de Apple Store en Google Play Store. Werk jij met jongeren van rond de 18? Vertel ze dan over Kwikstart​​​​!

Met Kwikstart wil de gemeente Rotterdam jongeren een steuntje in de rug geven op een moment in hun leven dat er veel op hen afkomt. De keuzes die jongeren maken als ze volwassen worden, kunnen bepalend zijn voor de jaren die komen. De Kwikstart app en de website www.kwikstart.nl geven betrouwbare informatie over wat je moet regelen, zoals een DigiD, zorgverzekering en studiefinanciering. Maar ook waar in Rotterdam jongeren terecht kunnen als ze er zelf niet uitkomen. Bijvoorbeeld met geldzorgen of mentale problemen. Bekijk hier een video over kwikstart.

Kwikstart is een initiatief van Stichting Kinderperspectief. De gemeenten Rotterdam en Leiden én jongeren uit deze steden zijn nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de vernieuwde app en website. 

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl