Campagne Meld Discriminatie van start

Van 14 tot en met 31 maart is de campagne Zie het. Zeg het. Meld het. te zien in de stad en op social media. Het primaire doel van de campagne is het creëren van bewustwording onder Rotterdammers en het vergroten van meldingsbereidheid. De campagne valt samen met de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart.

Discriminatie is bij wet verboden maar komt nog steeds voor. Rotterdam vindt dat onacceptabel en zet zich op verschillende manieren in om discriminatie tegen te gaan. Door niet weg te kijken, maar het uit te spreken, treden we samen op tegen discriminatie. Lees hier meer over de aanpak van discriminatie.

Meld discriminatie
Melden heeft altijd zin, voor de melder en voor degene die gediscrimineerd wordt. Door discriminatie te melden krijgt men de juiste steun en advies. En door de melding krijgt de gemeente meer informatie over hoe vaak discriminatie voorkomt. Dit is belangrijk om discriminatie te voorkomen en te bestrijden. Discriminatie melden kan  gemakkelijk via de Discriminatiemelder app. Download de app in de App Store of Google Play.

 

Alle activiteiten in deze nieuwsbrief zijn kosteloos voor deelnemers tenzij anders aangegeven. Input is welkom via nieuwsprofessionalsMO@rotterdam.nl